Nimi Jeesus

Pietari sanoi: "Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut, niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne. Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut.' Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." (Ap.t. 4: 9-12)

Jeesus

Mitä sinulle nimi Jeesus merkitsee?

Minkälaisia tunteita sinussa herättää, kun sanon, että nimi Jeesus merkitsee myös jäähyväisten jättämistä lihan mukaiselle elämälle ja Jeesuksen seuraamista kohti Golgataa, omaa ristiämme kantaen, ottaen vastaan samanlaista pilkkaa ja häväistystä, jota Jeesus sai osakseen, mutta joka kuitenkin on pieni hinta verrattuna tulevaan Taivaalliseen voittopalkintoon (vert. 1. Piet. 2: 18-25).

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

45 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos Ari kommentista. On hyödyllistä lukea Raamattua, koska siellä on koko totuus. Yksittäinen kohta irrallisena ilman muuta Raamattua voi saada meidät eksymään oikealta tieltä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos Uuden liiton kasteen Raamatun kohdista, Martti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, ai sitä yhtä kohtaa vastoin voi sitten uskoa ja olla oikealla tiellä??? Kyllä nuo kohdat ovat kaiken perusta ja uskon alku, ei OLE TOISTA TIETÄ.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Ari, kasteesta ollaan aikaisemmin keskustelu, eikä minulla ole siihen mitään lisättävää.

  Suosittelen niille, jotka ovat kastekriisissä, piispa Matti Väisäsen kastekirjoja; Pyhä kaste Raamatussa, Pyhä kaste kirkossa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, minä taasen suosittelen kaikille joita Jumala kutsuu Pietarin sanoja:

  38 Niin Pietari sanoi heille: “Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”

  Tämä on lupaus KAIKILLE JOITA JUMALA KUTSUU.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, meillä on Pyhä Raamattu, miksi suosittelet ihmisten kirjoja, eikö muka Jumalan Sana riitä??

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Ari, kastekeskustelut olemme käyneet aikaisemmin, joten turha niihin on palata. Raamatussa on paljon muitakin kohtia kasteesta, kuin tuntemasi 2 jaetta. Pyhä kaste Raamatussa kirjassa käydään seikkaperäisesti kaikki kastekohdat läpi. Harva meistä osaa kreikkaa itse. 3 vuoden aikana olet toistanut samoja Raamatunkohtia. Itselläni ei ole kaste ongelma.

  Toki Raamattu on ykköskirja. Raamattua pitää lukea sinnikkäästi alusta loppuun viimeiseen Aamen -sanaan asti. Toki rinnalla kannattaa tutkia eri asioita läpi koko Raamatun, jotta tietäisi mitä missäkin paikassa lukee.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Juha.

  Kysyit lain tulkinnasta. Verilettujen kohdalla en noudata UT:n kehotusta, vaan syön verilettuja ihan hyvällä omallatunnolla. Olenkohan paatunut?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Juha.

  Kiitos hyvästä tiedosta, että merkkiraja koskee vain uutispuolta. Nyt voikin tänne blogipuolelle alkaa kirjoittaa niin pitkiä löpinöitä kuin itse haluaa. Vaikka blogin mittaisia. Näin se blogikieltokin voidaan kiertää ainakin toistaiseksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Osmo, kiitos vastauksestasi. Verta on kokonaan vaikea välttää ruokatuotteissa. Lihassa on mukana verta, joten ainakin itse paistan fileet kypsäksi tai tilaan ravintolassa lihani kypsänä. Veriletut eivät ole tulleet pitkään aikaan vastaan. Voi olla, että on kristittyjä, jotka eivät tykkäisi nähdä uskonveljen tai sisaren vetävän verilettuja naamariin. Nämä ovat sellaisia asioita, jotka voivat vaikuttaa meidän suhtautumista esim. 10 käskyyn.

  Olen huomannut, että jotkut laittavat uutisiin muutaman kommentin peräkkäin, jos kommentti ei mahtuisi yhteen kommenttiin. Ihminen löytää helposti porsaanreiän säännöksistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä
  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit