Noitanaisen älä anna elää

”Noitanaisen älä anna elää.” (2.Moos. 22:18)

Artikkelista, joka kertoo Mirka Lappalaisen kirjasta Pohjoisen noidat: "Useamman noituuskomission johtoon nimettiin suomalaisia aatelismiehiä. Morassa komissiota luotsasi uusmaalainen mahtimies Lorenz Creutz. Creutz tunnettiin vuoriteollisuuden tuntijana ja kansleri Magnus Gabriel De la Gardien luottomiehenä. Jääräpäänä tunnettu Creutz otti tehtävänantonsa tosissaan ja alkoi paiskoa tuomioita. Hänen komissionsa kuulusteli parissa viikossa kaksisataa syytettyä ja todistajaa. Viisitoista noitaa päätettiin komission tuomiolla polttaa roviolla Moran kirkkoa vastapäätä. Creutz kirjoitti De la Gardielle, kuinka kansa tulee näkemään, että teloitukset ovat Jumalan rangaistus ja esivalta on tehnyt tehtävänsä. Komissioiden toiminnan seurauksena satoja noitia poltettiin roviolla ja mestattiin. Suurin osa heistä oli naisia."

Törmäsin noitanaisesta varoittavaan jakeeseen Facebookissa. Julkisuuden henkilö kammoksui sen sisältöä. Hän teki lukemansa perusteella terveen päätelmän. Raamattu on sairas ja naisia sortava. Minusta jae kuitenkin kuulosti Raamatun vastaiselta. Lyötiinkö tässä taas Raamattua, kun oikea osoite olisi kirkko? Asia oli pakko tarkistaa. En löytänyt heprean tekstilaitoksessa sanaa nainen. Jae menisi jotenkin niin, että

”älä pidä velhoa hengissä”.

Nykyisin sama idea löytyy lauseesta ”älä ruoki trollia, älä pidä trollia hengissä”.

Kysyn kirkolta, miksi se ruokkii edelleen naisvihaa manipuloimalla pyhiä tekstejä naisvihamielisiksi? Tämän päivän naisnoitavaino on kirkon naispappien syrjimisen mahdollistama hiljaisen hyväksymisen kulttuuri. Miespappikultit, jotka hylkivät naispappeutta, ovat kuin jäänne noitavainoista.

Suurin miespappikultti löytyy katolisesta kirkosta. Siitä kertoo tuore kirja Sodoma, josta on Kirkko ja kaupunki -lehdessä Heikki Hiilamon artikkeli:

"Homous on fakta, jota ei voi pyyhkiä pois katolisesta kirkosta. Martelin mukaan pappien syyllistyminen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ei lopu ennen kuin katolinen kirkko luopuu 1100-luvulla käyttöön otetusta pappien selibaatista, tunnustaa homoseksuaalisuuden ja alkaa vihkiä naisia papeiksi."

Katolinen kirkko ei ala vihkimään naisia papeiksi, koska sen teologinen perustus, joka on Neitsyt Mariassa, romahtaisi sorakasaksi. Luterilainen kirkko tekisi viisaasti, kun ottaisi selvän pesäeron niin Sodomaan kuin muihinkin miespappikultteihin, jotka ruokkivat naisvihamielisyyttä. Enemmän kuin ihmisvetoista ekumeniaa olisi syytää pohtia, miksi ottaa osaa toisen kirkon synteihin? Hiljaisuus on hyväksymistä silloin, kun pitää sanoa ei.

 

.