Pääsevätkö koirat ja kissat taivaaseen?

Pääsevätkö eläimet, kuten koirat ja kissat ja marsut ja kanit ja rotat taivaaseen? Kysymykseen on yhtä hankala vastata kuin siihen, ketkä ihmiset pääsevät taivaaseen?

Raamattu antaa kuitenkin toivon niin ihmisille kuin eläimille, kaikille, joissa on henki, niin kuin Jumalalla.

Saarnaaja: "Kuka tietää ihmisen hengestä, kohoaako se ylös, ja eläimen hengestä, vajoaako se alas maahan?"

Nooan arkissa eläimet ja ihmiset olivat tasa-arvoisia.

"Ja ne menivät Nooan luo arkkiin kaksittain, kaikki liha, kaikki, jossa oli elämän henki."

Tasa-arvosta kertoo myös psalmisti:

"...ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra."

Vt:n eläinuhrit uhrattiin Herralle. Siten voi päätellä, että Herra otti uhrit vastaan ja päästi ne taivaallisille laitumille.

Eläimillä on etu, jota ihminen ei voi ostaa eikä saavuttaa, vaikka kuinka eläisi askeettisesti ja täyttäisi Jumalan käskyt. Eläin ei voi langeta, vaan on aina otollinen Jumalalle. Ihminen pääsee eläimen kanssa samalle tasolle vasta uudessa maailmassa, jossa ei ole hyvän- ja pahantiedon puuta eikä siten mahdollisuutta valita hyvästä ja pahasta. Uudessa maailmassa on elämän puu. Jos siellä olisi myös hyvän- ja pahantiedon puu, niin sama alkaisi uudelleen, mikä tapahtui Aadamin kautta. Se olisi ikuinen silmukka, josta ei olisi ulospääsyä.

Taivas on sitä, että ihminen pääsee samaan vapauteen kuin eläimet ovat eilen, tänään ja huomenna.

Eläimet ovat tälläkin hetkellä lähempänä Jumalaa kuin ihminen.

Ilmestyskirjasta, 4:6 "Ja valtaistuimen edessä oli kuin lasinen meri, kristallin kaltainen, ja valtaistuimen keskellä ja valtaistuimen ympärillä oli neljä olentoa, edestä ja takaa silmiä täynnä. Ja ensimmäinen eläin oli leijonan näköinen, ja toinen eläin oli vasikan kaltainen, ja kolmannella eläimellä oli kuin ihmisen kasvot, ja neljäs eläin oli lentävän kotkan kaltainen."

Eläimet ja ihmiset Jumalan edessä:

5:14 "Ja neljä eläintä sanoivat: "Aamen". Ja kaksikymmentäneljä vanhinta lankesivat ja palvoivat häntä, joka elää aikakausiin aikakausien."

19:4 "Ja kaksikymmentä neljä vanhinta ja neljä eläintä lankesivat maahan ja palvoivat valtaistuimella istuvaa, sanoen: "Aamen, halleluja!"

Maailmankaikkeudessa on pimeää ainetta, jota on enemmän kuin sitä, jossa elämme. Pimeä aine on sanonta aineelle, jota emme voi nähdä ja johon ei ole yhteyttä fysikaalisia reittejä pitkin. Pimeää ainetta voi siten kutsua myös kirkkauden aineeksi. Kirkkaudessa on tilaa biljoonien maapallojen ihmisille ja eläimille.

Apostolin sanoin: "näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia".

"sillä hänessä luotiin kaikki, jotka ovat taivaissa ja jotka ovat maan päällä, näkyvät ja näkymättömät, joko ne ovat valtaistuimia tai herruuksia tai hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttaan ja häneen,  ja hän on ennen kaikkia, ja kaikki pysyy hänessä voimassa."

Meidän Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa, joka tuli kirkkaudesta ja jonka kirkkautta ei kukaan pystynyt näkemään.

.

12 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Onko “elämän henki” sama kuin Jumalan henki?

  Jokaisella ihmisellä on stntyessään elämän henki ja uudestisyntyessä saa Jumalan hengen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Vt:ssa Jumalan, ihmisen ja eläimen hengestä käytetään samaa sanaa, רוח, ruwach, roo’-akh.

   Entä missä kohtaa Ut:ssa kerrotaan uudestisyntymisestä? Kirkon käännöksissä kylläkin, mutta entä alkuteksteissä?

   Virallinen käännös. “Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: “Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.

   Sanatarkasti: “Varmasti, varmasti sanon sinulle, jos joku ei synny ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.”

   En ymmärrä, millä logiikalla viralliseen käännökseen on lisätty sana “uudesti”? Ei ole oikeaa kääntämistä projisoida tekstiin omia teologisia mielipiteitä. Kai siinä on sama logiikka kuin Mark.16:16, johon on lisätty sana “kadotus”.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Tapio Tuomaala mistähän sitten Raamatussa puhutaan Pyhän Hengen saamisesta?

   Kuten esim Pietari helluntaina:

   37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: “Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?” 38 Niin Pietari sanoi heille: “Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”(Ap.t.2)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Kissojen ja koirien, kuten muidenkaan eläinten ei tarvitse “päästä” taivaaseen, sillä taivas on jo niissä. Ihmisen kannattaisi ottaa eläimistä oppia. Ne elävät hetkessä, eivät muistele menneitä, eivätkä suunnittele tulevaa. Se hetki, mitä ne elävät, on niiden “taivas” . Ihminen tekee eläimen elämästä helvetin. Joka tekee eläimelle pahaa, on ansainnut oman kadotuksensa jo tässä elämässä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  ”Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.” Joh.3:31

  Ihmisen tulee syntyä ylhäältä, kuten Tapio kirjoitti. Tuo ”uudelleen” syntymisen vaatiminen on sekoittanut koko Kristikunnan. Samoin kuin ”Henki kaste” käsite, se on väännetty sellaiseen sekamelskaan, ettei paremmasta väliä. Raamatun mukaan ihminen syntyy ylhäältä kasteessa. Henki ja vesi ja veri pitävät yhtä. Niitä ei saa, eikä voi erottaa toisistaan. Raamatullisesti ei ole erikseen olemassa henki ja vesi kastetta.

  Mitä tulee eläimiin, niin eläimet toteuttavat lajille ominaisia piirteitä ja lisääntyvät kuten on ollut alusta asti. Eläimet eivät ole langenneet kuten ihminen.

  Kun kesällä katselin lintujen touhuja, niin yhdessä pesän rakensivat, emo hautoi ja koiras kantoi ruokaa, välillä koiras hautoi ja emo kävi asioilla. Yhdessä puuhastelevatkin somasti. Ei tullut mieleenkään, että olisivat eronneet tai väistäneet vastuunsa. Kun oli ”naimisiin” menty, niin siitä alkoi yhteiselo ja toiminta oli kuin sisään kirjoitettu. Ihminen taas sekoilee ja jälki on välillä karmeaa.

  Eli luomakunta huokaa ihmisen pahuuden tähden, eläimet ovat pyhiä ja Jumalan luomia olentoja. Eläimet pääsevät Taivaaseen? En tiedä, toivottavasti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Eikkös taivaaseen (pelastukseen, iankaikkiseen eläämän) pääsyn edellytyksenä ole usko Jeesukseen ja evankeliumiin. Uskovatko eläimet?

  Eivätkö eläimet muka tee syntiä. No, rikkovat ne ainakin viidettä käskyä eivätkä pyydä (tiettävästi) edes anteeksi luojaltaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   “Eikkös taivaaseen (pelastukseen, iankaikkiseen eläämän) pääsyn edellytyksenä ole usko Jeesukseen ja evankeliumiin. Uskovatko eläimet?”

   Joo, näin kirkko väittää, mutta Raamattu ei väitettä tue. Ei kannata uskoa kaikkea, mitä kirkko opettaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Tapio: “Ei kannata uskoa kaikkea, mitä kirkko opettaa.”

   No minua ei nyt ainakaan voi kirkon oppeihin uskomasta syyttää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Ismo: “Kun kesällä katselin lintujen touhuja, niin yhdessä pesän rakensivat, emo hautoi ja koiras kantoi ruokaa, välillä koiras hautoi ja emo kävi asioilla. Yhdessä puuhastelevatkin somasti. Ei tullut mieleenkään, että olisivat eronneet tai väistäneet vastuunsa. Kun oli ”naimisiin” menty, niin siitä alkoi yhteiselo ja toiminta oli kuin sisään kirjoitettu. Ihminen taas sekoilee ja jälki on välillä karmeaa.”

  Kyllä eläimetkin käyvät vieraissa ja vaihtavat paria – jopa useammin kuin ihmiset keskimäärin. Vaikka uros ja naaras pesivät ja huolehtivat poikasista yhdessä, ne voivat kuitenkin tehdä syrjähyppyjä samaan aikaan. Elinikäisen parisidoksen muodostavina lajeina mainitaan joutsenet, kotkat, albatrossit ja hanhet. Nisäkkäillä monogamia on harvinaista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo malinen:””Kun kesällä katselin lintujen touhuja, niin yhdessä pesän rakensivat, emo hautoi ja koiras kantoi ruokaa, välillä koiras hautoi ja emo kävi asioilla. Yhdessä puuhastelevatkin somasti. Ei tullut mieleenkään, että olisivat eronneet tai väistäneet vastuunsa. Kun oli ”naimisiin” menty, niin siitä alkoi yhteiselo ja toiminta oli kuin sisään kirjoitettu””

  Minulle sattui vuosia sitten toisenlainen tapaus, meillä oli silloin kaksi saksanpaimenkoiraa ja nartulla juoksuaika eli pidettiin erossa uroksesta eli oli pihan perällä tarhassa. Tuli kylään kaveri jolla oli uroskoira, pienempi kuin meidän uros ja se meni kiinnostuneena tarhan viereen nuuskimaan narttua, säikähdin että meidän uros mustasukkasena käy kiinni toiseen urokseen, mitä vielä meidän uros astu tämän toisen uroksen, en tiedä miksi toinen alistui siihen mutta niin vain kävi.

  Siis luonnosta voi hakea esimerkkiä vaikka mihin seksuaaliseen käytökseen, jopa toisten tappamiseen eli ei kannata sieltä hakea esimerkkejä kuinka voi “luojan luomat” käyttäytyä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Jep, totuus on tarua ihmeellisempää. Halut ne on hiirelläkin sanotaan. Onneksi lisääntyminen ei ole syntiä.

  Ilmoita asiaton kommentti