Pappien selibaatti

Kotimaa24:n artikkelissa Jussi Rytkönen:

Roomalaiskatolisten pappien selibaattipakko pysyy, ja sitä on vaikea ymmärtää

Päinvastoin, pappien selibaatti on helppo ymmärtää, kun lukee Katolisen kirkon katekismusta. Selibaatin poisto romahduttaisi katolisen kirkon ytimen, joka on mariologia. Eikä kyse ole selibaattipakosta, vaan kutsumuksesta.

Paavi Franciscus totesi Ruotsin vierailullaan 1.11.2016: "...katolisessa kirkko-opissa on kaksi ulottuvuutta: 'petriininen' eli se, joka viittaa Pietariin ja apostolien kollegioon, ja 'mariaaninen... Tämän olen sanonut useammin kuin kerran. Kysyn, kumpi on tärkeämpi kirkon teologiassa ja mystiikassa: apostolit vaiko Maria? Maria!"

Katolisen kirkon katekismus vahvistaa paavin sanat: “…Morsiamena, jossa ei ole ”tahraa eikä ryppyä” Maria kulkee edellämme siinä pyhyydessä, joka on kirkon salaisuus. ”Tässä mielessä kirkon Marialle rakentuva ulottuvuus on tärkeämpi kuin Pietarille rakentuva ulottuvuus”.”

Saman ovat todenneet muutkin paavit. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Maria syrjäyttää apostolit ja samalla Ut:n sanoman. Piste. Sivullisten on turha mussuttaa asiasta, joka ei heille kuulu.

Edesmennyt Paavo Hiltunen tutki huolellisesti Katolisen kirkon oppia ja hän kirjoitti: "Mariologiasta löytyy kuitenkin varsinainen paavin 1215 löytämä idea: kun kerran Maria on neitsyt ja kirkon ikoni, johon kirkko samastaa itsensä, niin kirkon edustajienkin, pappien ja piispojen, on oltava neitseitä, elettävä koko ikänsä selibaatissa!"

Paavo Hiltusen kirjasta Marian kolmet kasvot:

”Toinen Montfortin (julistettu pyhimykseksi, jota ihaili mm. Johannes Paavali II) vaarallinen aikaansaannos on hänen voimakkaasti korostamansa ”Marialle vihkiytyminen”. Sen sijaan, että Raamattu kehottaa meitä omistautumaan Jeesukselle, Montfort kehottaakin antamaan elämänsä Marialle! ”Vihkiytyminen” merkitsee Mariaa kohtaan tunnetun mieltymyksen kruunaamista. Se taas saa Mariassa aikaan voimakkaan esirukouksen vihittynsä puolesta. Tämä akti johtaa pysyvään, koko elämän aikaiseen riippuvuuteen Mariasta. Ihmisestä tulee Marian orja. Montfortin oppi voidaan tiivistää kahteen teemaan: Jeesus Kristus tuli meidän luoksemme Marian kautta. Meidänkin täytyy tulla Jeesuksen luo Marian kautta. Marialla on Jumalan antama tehtävä yhdistää maalliset lapsensa (meidät kaikki!) ensimmäisen Lapsensa (Jeesuksen) kanssa.”

Luterilaiset piispat ramppaavat Vatikaanin vuorta kumartamassa eivätkä joko ymmärrä tai ole ymmärtävinään, ettei vuori liiku luterilaisuutta kohti. Piispojen usko ei riitä vuoren siirtämiseen, mutta he irrottelevat Vatikaanin vuoresta kiviä, joita voi istuttaa luterilaisuuteen, ja niitä on jo istutettukin. Ja sitten toivotaan, että Vatikaanin kivissä on alkemistista voimaa. Hupsis ja humaus, luterilaisuuden kivet muuttuvat katolisiksi ja mystinen valkeus tavoittaa kansan, joka Pohjan perän pimeydessä epäilee paavin asemaa Jumalan maanpäällisenä sijaisena. Mistä valo tulee? Mariologiasta, joka on synonyymi katolisuudelle. Valo ei ole evankeliumin valo.

 

Kotimaa24 artikkeliin:

https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kolumni-roomalaiskatolisten-pappien-selibaattipakko-pysyy-ja-sita-on-vaikea-ymmartaa/

 

Kun on epäselvyyttä katolisen kirkon todellisesta asemasta, niin ajattelin kommentteihin laittaa lainauksia Katolisen kirkon katekismuksesta.

 

.

18 kommenttia

 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Laittomuuden kirkko julistaa laittomuuttaan julkeasti.

  KKK 982 “Sellaista rikkomusta ei olekaan, olipa se kuinka raskas tahansa, jota ei pyhä kirkko voisi antaa anteeksi.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  The Kirkko taikatempuistaan.

  KKK 1238 “Kastevesi vihitään epikleesi-rukouksella joko itse kastetilaisuudessa tai pääsiäisyönä. Tässä rukouksessa kirkko pyytää Jumalalta, että hän antaisi Pyhän Hengen voiman laskeutua Poikansa kautta tähän veteen, jotta kaikki, jotka siinä kastetaan, ”syntyisivät vedestä ja hengestä” (Joh.3:5).”

  KKK 1241 “Voitelu pyhällä krismalla, piispan vihkimällä hyväntuoksuisella öljyllä, merkitsee, että vastakastetulle lahjoitetaan Pyhä Henki. Hänestä on tullut kristitty eli Pyhällä Hengellä ”voideltu…”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Eukaristiasta eli ehtoollisesta.

  KKK 1398 “Eukaristia ja kristittyjen ykseys. Pyhä Augustinus huudahtaa katsellessaan tämän salaisuuden suuruutta: ”Oi hyvyyden sakrametti! Oi ykseyden merkki. Oi rakkauden side!”

  KKK 1400 “Reformaatiosta syntyneet, katolisesta kirkosta erossa olevat kirkolliset yhteisöt ”eivät, lähinnä pappeuden sakramentin puuttumisen vuoksi, ole säilyttäneet myöskään eukaristian salaisuuden alkuperäistä ja täydellistä olemusta”. Tästä syystä ehtoollisyhteys näiden yhteisöjen kanssa ei katoliselle kirkolle ole mahdollinen.

  KKK 1411 “Ainoastaan pätevästi vihityt papit voivat johtaa eukaristian viettoa ja konsekroida (muuttuminen, katolinen transsubstantiaatio) leivän ja viinin, niin että niistä tulee Herran ruumis ja veri (kirjaimellisesti).”

  KKK 1374 “…eukaristian sakramentti sisältää todesti, todellisesti ja substantiaalisesti Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumiin ja veren…”

  Väite on absurdi ja pöyristyttävyydessään vastenmielisintä, mitä olen lukenut. Kolme kertaa Apostolien teot kieltää veren syömisen:

  “vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta.”

  “että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!”

  “Mutta uskoon tulleista pakanoista me olemme päättäneet ja kirjoittaneet, että heidän on välttäminen epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta.”

  The Kirkon mukaan Jumala ensin apostolien kautta kieltää veren syönnin, mutta sallii sen The Kirkolta. Asialla ei ole sinänsä merkitystä, koska katolisten pappien taikatemput eivät muuta viiniä eikä leipää. Ihmetyttää vain, miten pimeissä vesissä katoliset miespapit ja piispat uivat. Henki, joka heissä on, estää kaiken järjen valon näkemisen. Kuten apostoli varoittaa, ei kannata mennä käsien alle. Koskaan ei voi tietää, mikä pöpö siirtyy aivokuoreen ja aiheuttaa totaalisen auringonpimennyksen. Sama koskee karismaattista liikettä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/teologian-tohtori-juho-sankamo-vaihtoi-raamattuopiston-katoliseen-kirkkoon/

  “Teologian tohtori Juho Sankamo vaihtoi Raamattuopiston katoliseen kirkkoon”

  mistä

  “vaikka hän luterilaisena teologina ja pappina oppikin tuntemaan myös katolisuutta ja sitä, miten paljon luterilainen kirkko on voinut ammentaa katolisesta perinnöstään.”

  Juuri näin. Katolisuus ei lähde luterilaisuudesta edes juuriharjalla.

  Sitten tullaan vedenjakajalle:

  “Luterilaisessa kirkossa ja teologiassa Sankamoa vaivasi “yleisesti tunnettu” epäselvyys sakramenttien hoitamisessa. Yksi asia oli keskustelu siitä, mitä pitäisi tehdä ehtoollisen vietossa yli jääneille pyhitetyille ehtoollisaineille.”

  Teologian tohtori Sankamo uskoo katolisten taikatemppujen toimivan. Todisteita ei ole eikä Ut tue pappien taikojen voimaa, mutta mitä siitä. 1,1 miljardin jäsenen The Kirkko ei voi olla väärässä, eihän?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Pappien selibaatilla, kuten Kristittyjen yleensäkään, ei ole mitään tekemistä asian Raamatullisen ymmärryksen kanssa. Päinvastoin Paavali sanoo:

  ”Mutta mitä siihen tulee, mistä kirjoititte, niin hyvä on miehelle olla naiseen ryhtymättä; mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä. Täyttäköön mies velvollisuutensa vaimoansa kohtaan, ja samoin vaimo miestänsä kohtaan. Vaimon ruumis ei ole hänen omassa, vaan hänen miehensä vallassa; samoin ei miehenkään ruumis ole hänen omassa, vaan vaimon vallassa. Älkää vetäytykö pois toisistanne, paitsi ehkä keskinäisestä sopimuksesta joksikin ajaksi, niin että olisitte vapaat rukoukseen ja sitten taas tulisitte yhteen, ettei saatana teitä kiusaisi teidän hillittömyytenne tähden. 1.Kor.7:1-5

  On käsittämätöntä, miten paljon tuolla tekopyhällä selibaatti säätämyksellä on saatu pahaa aikaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit