Periksiantamattomuutta

Voiko Suomen ev.lut. kirkko julistaa ja opettaa Raamatun mukaisesti? Helposti tässä mukaudutaan maailmaan. Kuitenkin sinnikkyyttä tarvitaan. Synti on edelleenkin synti olipa kyse mistä synnistä tahansa. Kristityn  on oltava selkeän Raamatun  sanan mukaisesti vaelluksessaan puhdas. Ellei kirkko pysy ruodussaan, se tekee itsensä turhaksi ja kutistuu olemattomaksi.

60 kommenttia

 • Sana Raamatussa tarkoittaa Kristusta! Aamen niin se on! Minulle tuli mieleeni erään saarnan yhteydessä, että voidaan pitää täydellinen saarna ja siinä on kolme sanaa ja kestää noin 5 sekuntia pitää.

  Shalom Kristus Aamen!

  Israelin ystävät tietävät, että shalom käsittää koko inhimillisen elämän tarpeet Kristus on vastaus kaikkiin kysymyksiin monen mielestä. Aamen kuuluu saarnan loppuun. Kysymys kuuluu: Miten sovitamme omaan elämäämme tuon saarnan sanoman?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Lauri: vertauksesi ontuu. Shalom eli rauha sopii meille kaikille. Ja ’amen’ yhtä lailla. Mutta juutalaisten kristus ei ole kristittyjen Kristus.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Ilpon huolen julistuksen vesittymisen vaarasta jaan. Mutta hänen käsitystään kristityistä en jaa. Kyllähän kristityn pitää pyrkiä puhtaaseen vaellukseen, mutta ei se näytä keneltäkään onnistuvan, ei ainakaan allekirjoittaneelta. Syntinen olin ennen Kristuksen kohtaamista ja syntinen olen edelleen. Juuri siksi tarvitsen Kristusta, tarvitsen toistuvasti synninpäästön sanaa, tarvitsen pyhää ehtoollista, jossa Kristus tulee lähelle, jopa suuhun asti, vakuuttaen “sinun puolestasi annettu ja vuodatettu syntien anteeksiantamiseksi”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Martti Pentti. Klassisen kristillisen uskon mukaan Jeesus Kristus on Jumalan Sana ja Raamattu on Jumalan sanaa. Ei tässä ole mitään ristiriitaa ellei sitä varta vasten tekemällä tehdä. Sitä paitsi Jeesuksen nimittäminen Jumalan Sanaksi on nimenomaan Raamatun todistus (Johanneksen evankeliumin 1 luku).

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Eihän tuossa olekaan. Sen sijaan se, että Raamattua pidetään Jumalan Sanana, on ristiriidassa Raamatun oman ilmoituksen kanssa. Klassinen kristinuskokin uskoo kolminaisuuteen eikä Isään, Poikaan, Henkeen ja Kirjoituksiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Koetuksen hetkellä Jeesus vetosi: Kirjoitettu on…Sitä sanaa uskoi kiusaaja ja poistui aikanaan. Eikö kirjoitettu sana kelpaa meille käytettäväksi, kun kelpasi Hänelle

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   ”Meidän kykymme on saatu Jumalalta, ja hän on myös tehnyt meidät kykeneviksi palvelemaan uutta liittoa, jota ei hallitse kirjain vaan Henki. Kirjain näet tuo kuoleman, mutta Henki tekee eläväksi.” (2Kor 3: 5-6)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Se ainakin näyttää pitävän paikkansa, että kirjoituksiin vetoaminen tehosi kiusaajaan. Matteuksen evankeliumin 5. luvun mukaan Jeesus opetti kirjoituksiin nähden: ”mutta minä sanon…”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Aamen MP! Jeesus tiivisti kaikki kysymykset, ei löysännyt. Hän lupasi myös voiman eli kotiopettajan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Jeesus myös siirsi huomion vähimmäisvaatimuksista, jotka ihminen voi luulla saavuttavansa, täydellisyyden tavoitteeseen, johon tulee pyrkiä. ”Älä tapa, älä varasta…” muuttui muotoon: ”minkä teette yhdelle, sen teette minulle”.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • MP! Mielestäni oikaisit pahasti. Ei Jeesus puhunut noita sanoja selittäessään lain hengellistä sisältöä. Nuo sanat sanottiin nsiinä yhteydessä, kun elämä on eletty ja on tultu tuomiolle. Niitä ei voi mielestäni yhdistää näin, koska Hän puhui kiukusta ja himoitsemisesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Selittikö Jeesus missään yhteydessä lain hengellistä sisältöä? Hänen opetuksessaan oli keskeistä Jumalan valtakunnan tuleminen ihmisten keskelle. Niinpä Jumalan tahdon toteuttaminen merkitsi jotain tämänpuoleista, arkisesta tuli hengellistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.