Piispa ja halla-aholaisuus

Jyväskylän kirkkopäivien vetonaula oli piispa Laajasalon ja puoluejohtaja Halla-ahon kohtaaminen. Hurmos valtasi perussuomalaiset, kun mestari oli esiintymisensä päättänyt. Jussi Halla-ahon Facebook -seinältä on luettavissa "Hallelujaa", "kansallis mielisyyttä ei pysäytä mikään". Piispa on kunnon mies, jolla  "on kova työ pitää Herran huone poliittisen pelin ulkopuolella".

Piispa joutui nöyrtymään mestarin edessä stuntiksi, kun Halla-aho piti vaalikampanjaansa kuuluvan tilaisuuden.

Helsingin sanomat: “Laajasalo yrittää välillä keskeyttää, mutta huonolla menestyksellä ja Halla-aho jopa sanoo hänelle ”ole hiljaa” sekä ”Halla-aho saa ainakin tässä tilaisuudessa sanoa mitä haluaa ja tehdä kampanjatyötä. Hän ei täsmennä väitteitään eikä Laajasalo tartu näihin tarkemmin. Halla-aho esiintyy silminnähden rennosti, jopa naureskelee. Tilaisuus on hänen kannaltaan turvallinen, sillä häntä ei haasteta kuten vaikka tv-tenteissä."

Halla-aholaisuudesta saattaa tulla uususkonnollinen liike, joka integroituu kirkkoon, jotta Herran huone puhdistetaan suvakeista,  tai siitä muodostuu itsenäinen liike gurun ympärille äiti Amman tyyliin. Hurmoksellinen palvonta on käsin kosketeltavaa, joten miksi sitä ei käytettäisi? Hurmos voidaan myös kanavoida eurooppalaiseksi ilmiöksi, joka on osa globaalia maailmanjärjestyksen muutosta.

Tästä muutoksesta kertoo New York Timesin artikkeli, joka avaa kuviota, jossa on mukana Steve Bannon ja Italian Matteo Salvini.

Sopivasti Laura Huhtasaari kävi Salvinin luona kosiomatkalla, mistä tässä ja tässä.

Mitä on tapahtumassa niin Euroopassa kuin globaalisti? Halla-ahoa tarvitaan täydennyksenä isossa kuviossa. Puroista kasvaa virta. Yksi virran sivuhaara lähti Steve Bannonista, joka nosti propagandallaan Trumpin valtaan. Bannon kokoaa globaalisti nationalistista äärioikeistoa. Vaikka liitto on hauras, koska sen jaloissa on savea ja rautaa, kuten Danielin näkemässä kuvapatsaasta, niin jaloilla on ruumista varten päämäärä ja tarkoitus. Tärkeintä on kysyä, mikä on saven ja raudan välisen liiton tehtävä?

Entä miten tapahtumat sopivat Raamatun profetiaan? Ilmestyskirjan maisemasta on paljon valmiina, odottamassa. Mitä puuttuu?

 

 

.

18 kommenttia

 • Tapio Tuomaala sanoo:

  “Gressel varoitti, että FPÖ saattaisi valtaan päästyään muokata virkakoneistoa mieleisekseen. (siirryt toiseen palveluun) Näin on Gresselin mukaan käynyt maan sisäministeriössä. Sitä on johtanut FPÖ:n pitkäaikainen pääideologi, Herbert Kickl. – Kickl ei järjestele uudelleen ainoastaan tiedustelua vaan koko sisäministeriötä. Hän teke sen tavalla, joka todella miellyttää Moskovaa.”

  https://yle.fi/uutiset/3-10792198?fbclid=IwAR1rLYCja8i_hep9btC-IjXCUB_SwuP6g4etA9ZccSydy6r6GhCX-tjSQvY

  Kuten aiemmassa kommentissa kerroin, niin Halla-aho tahtoisi sisäministerin salkun. Itävalta on esimerkki siitä, mitä Halla-aho saisi aikaan sisäministerinä. Mutta jos Halla-aho ei pelaa Venäjän pussiin, niin kenen sitten? Halla-aho kieltää pelaavansa kiekkoa Venäjän joukkueessa, mutta pelaa kuitenkin eikä mahda asialle mitään. Hän on populisminsa vanki siinä missä paavi on katolisen teologian vanki.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Menkää nyt hyvät ihmiset äänestämään! Ei kai viisi vuotta sodassa taistellut isäni sen takia ollut tykinruokana, että nämä leikisti ’isänmaalliset’ möisivät kaiken pikkurahasta venäläisille. Te, jotka oikeasti olette isänmaallisia, älkää myykö Suomea muutamasta harvoihin taskuihin päätyvästä ruplasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Perussuomalaiset ovat otsikoissa siinä, missä muukin eurooppalainen äärioikeisto. Julkisuus kuitenkin toimii perussuomalaisten puolesta, koska julkisuus edustaa valemediaa ja oma propaganda totuutta, jota valemedia pimittää. Ulkoinen paine yhdistää ja tiivistää kannattajia, aivan kuten uskonnollisissa liikkeissä tyyliin “meitä vainotaan, kun olemme totuudesta”.

  “Osaa perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaista ja kansanedustajista voi pitää Venäjä-mielisinä.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/af390958-aaa2-46af-9084-8c85dc6c60fd

  “Äärioikeisto levittää valeuutisia ja vihaa Facebookissa euro­vaalien alla, vale­sivuilla yli 500 miljoonaa sivunäyttöä”

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006114456.html

  Perusuomalaiset ovat integroitumassa EU:ssa äärioikeiston kanssa.

  Olen huomannut, miten iltalehtien poliittisten uutisten kommentointi kentät täyttyvät pikavauhtia perussuomalaisuutta ja halla-aholaisuutta ihannoivasta materiaalista. Kyse ei ovoi olla muusta kuin johdetusta toiminnasta. Toki joukkoon mahtuu satunnaisia kommentoijia.

  Jos Venäjällä on trollitehtaita, niin sama oppi on sisäistetty perussuomalaisissa.

  Entä uusi sukupolvi, joka nousee halla-aholaisuudesta.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/taman-vuoksi-perussuomalaisten-nuorten-valtionavustukset-ovat-vaarassa-lapin-piirin-puheenjohtajan-julkinen-twitter-viesti-kuohuttaa-ei-ole-tummaihoisia-suomalaisia/7418044#gs.dr1uhu

  “Tämän vuoksi Perussuomalaisten nuorten valtionavustukset ovat vaarassa – Lapin piirin puheenjohtajan julkinen Twitter-viesti kuohuttaa: “Ei ole tummaihoisia suomalaisia”

  “Halla-aho jyrähtää persunuorille: ”Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1b38d99e-04b0-475d-969b-333c3296c763

  Mikäli Halla-ahon mielestä asia olisi niin kuin hän sanoo, niin väärässä puolueessa olevat lentäisivät ulos. Halla-aho on sen verran fiksu, ettei aja politiikkaansa näkyvillä olevaan miinaan. Hän toimii samoin kuin Timo Soini, joka tarvitsi Halla-ahoa eikä siksi välittänyt tämän tuomiosta tai kirjoituksista. On sitten eri juttu, käykö Halla-aholle samoin kuin Timo Soinille. Mestarin oppipoika syrjäyttää isännän talosta ennen pitkää. Halla-ahon kasvot kuluvat nopeasti julkisuudessa, mitä edesauttaa hänen monotoninen puhetyylinsä sekä se, että kun toistaa aina semaa teemaa aiheesta riippumatta, niin sitä eivät jaksa kuunnella kovin pitkään muut kuin fanaattisimmat kannattajat.

  Kohun aihettanut Lapin piirin nuorten puheenjohtaja Johannes Sippolassa on selvää ainesta perussuomalaisten tulevaksi puheenjohtajaksi. Jos tulee tuomio rasismista, niin maine kasvaa ja sulka hattuun. Kun sulistä saa päähineen, niin siinä se sitten on. Halla-aho ei pysty pysäyttämään puoluevallankumousta sen enempää kuin Soini pystyi pysäyttämään Halla-ahoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  “Arvoisa piispa, minulle jäi vaikutelma, ettet oikein tiennyt kenet olit keskusteluun kutsunut. Eräs tutkijakollegani kysyi blogikirjoituksessaan ”Onko Helsingin piispa naiivi?”, ja minä todella toivon, että vastaus on myönteinen. Toinen vaihtoehto on nimittäin se, että olet tieten tahtoen halunnut normalisoida Halla-ahon poliittista ajattelua ja valjastaa Kirkkopäivät hänen eurovaalikampanjaansa.”

  https://www.ollipakerran.fi/post/185078286657/avoin-kirje-piispa-teemu-laajasalolle?

  Ilmoita asiaton kommentti