Rakasta

Ystäväni matkasi Kuoleman portille. Hän katsoi ajan rajan yli. Näky oli lohdullinen, rauhallinen ja kaunis. Hän palasi takaisin. Ystäväni kertoi, että hän näkee nyt kaiken uusin silmin.

Kuuntelin. Ajattelin. Ihmettelin.

Menin ulos. Huomasin, että kesä tuoksui taivaalliselta. Omenapuun kukat loistivat häikäisevän valkoisina. Mustarastaan vihellys hiveli korvaa. Alkukesän räikeän raikas vihreys laajeni verkkokalvoille. Katsoin taivaalle ja näin pääskysen nuolaisevan hohtavan valkeaa pilven reunaa. Pysähdyin tuijottamaan taivaan kuulasta kirkkautta. Hengitin syvään.

Katsoin. Näin. Tunsin.

Kuulin läheisteni äänet. Ihmettelin lasten kasvua. Hymy huulillani kuulin vaimoni äänen.

Istuin alas. Suljin silmäni. Olin hiljaa ja aistin.

Tästä ystäväni puhui. Elämän uskomattoman haurauden ja ennalta-arvaamattomuuden takia pitää elää. Pitää elää tosissaan ja rehellisesti. Pitää elää rehellisesti itselleen. Ja ennen kaikkea pitää rakastaa. Eikä vain pidä vaan saa.

Ja niin on kerran valmis astumaan ovesta, jonka takana olevasta ei tiedä mitään. Kun elämä on eletty, voi hyvillä mielin laskea matkasauvan, katsoa hymyillen taakseen ja jättää kaiken. Lopullisesti.

Ystäväni; tee se jo tänään. Sano, että rakastat. Sano rehellisesti, mitä ajattelet. Toimi, kuten haluat ja oikeaksi koet. Mutta ennen kaikkea muuta. Rakasta. Sillä tämä päivä meille on annettu. Huomisesta emme tiedä. Huomista ei ehkä ole.

3 kommenttia

 • Leo Tihinen sanoo:

  Oli Johannekselta niin hienoa tekstiä, että veti mykäksi. En voi sopertaa tähän muuta kuin, että Kiitos!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Päivi Huuhtanen-Somero sanoo:

  Hieno tulkinta ystävän kokemuksesta. Jäin kuitenkin miettimään, mistä ystäväsi varsinaisesti kertoi. Oliko kyseessä ns. rajatilan näköala, jossa aavistellaan tuonpuoleisuutta? Antoiko “turvallinen” kuoleman näköala rohkeuden elämään. Itse olen käynyt kuoleman rajalla ja nähnyt näkymättömiä. Suuri salaisuus on, ovatko ne aivokemian inhimillisiä tuotoksia vai todisteita tuonpuoleisuudesta. Hienoa, että ne avaavat silmät tämänpuoleisen arvolle ja kauneudelle!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit