Saatana Helsingin Tuomiokirkon kupolissa

 

2 luku

Saatana istui Helsingin Tuomiokirkon korkeimmalla kupolilla ja katseli ympärilleen kuin omistaisi valtakunnan.

"Mitä täällä oikein tapahtuu?" hän päivitteli. "Eikö kirkko pysty pitämään jäseniään aisoissa, kun pride vouhotus kerää niin paljon ihmisiä vuodesta toiseen? Lauantaina se on jälleen edessä. Toista on siellä, missä on minun valtaistuimeni. Siellä ei pridejä marssita. Kuri on sellaista kuin sen pitää ollakin. Pamppua, vankilaa ja kuravettä sateenkaariväen päälle."

Eris mietti hetken. "Se varmaan johtuu siitä, että Helsingissä väki vähenee kirkossa. Ei niitä voi pitää silloin liekanarussa."

"Onneksi minä tulin tänne laittamaan asioita kuntoon", Saatana sanoi. "Pysyvätkö piispat ruodussa?"

"Heistä ei tule ongelmia," Eris vakuutti. "Heille on annettu niin paljon hyvää, että puhuvat kivasti, mutta pysyvät opissa. Kirkkohallitus pahalainen pääsi sooloilemaan piispojen ohi. Siksi kirkko osallistuu prideen. Mutta uskolliset ovat nostaneet siitä kovan metelin. He eivät hyväksy tasa-arvo vouhotuksia."

"Tasa-arvo!" Saatana sihisi. "Minä vihaan tasa-arvoa. Ihmiset eivät ole tasa-arvoisia. Minä päätän, kuka on arvokkaampi."

"Seta ja mitä näitä järjestöjä onkaan, ovat sabotoineet työtämme" Eris puolustautui. "Onneksi Seta on kirosana oikeille uskovaisille."

"Piispat ovat siis menettäneet otteensa", Saatana tuhahti. "Eivät uskalla selvästi korostaa, että ihminen on syntynyt eriarvoiseksi. Homoja ei saa siksi ikinä vihkiä kirkossa, jotta tietävät paikkansa olevan oven ulkopuolella. Heidän jäsenmaksunsa pitää kerätä ikään kuin ulko-oven takaa. Ymmärrätkö, Eris?

Eris nyökkäsi. "Piispat pitävät tästä tiukasti kiinni. Mutta heidän joukkoonsa on taas päässyt nainen."

Saatana tuhahti halveksuvasti ja työntsi päätään lähemmäksi Erisin suippoja korvia. "Kun eriarvoisuus on ajettu sisään, niin kuin kasti-Intiassa, niin siellä ei tarvitse työtä tehdä. Siihen me pyrimme. Eriarvoisuus on tärkein työkalumme. Sillä me todellisuudessa hallitsemme. Eriarvoisuus nostaa vihaa. Tasa-arvoiset eivät vihaa toisiaan, jolloin me kadotamme heidät."

Saatana sylkäisi näkymättömän möykyn. "Tasa-arvoiset rakastavat. Se on ällöttävintä, mitä tiedän. Se on heikkojen sairaus, joka pitää leikata irti jokaisesta solusta. Piispat eivät saa antaa viimeistä sormeaan tasa-arvolle tai siinä menee koko ruumis helvettiin."

"Piispoista on tullut laiskoja", Eris myötäili. "Liian paljon liksaa ja liian vähän töitä. Liha pääsee voitolle. Eivät pysty edes ruoskimaan lihaansa. Jos olisivat miehiä, niin liha tirisisi verestä. Siinä arvot koventuvat eivätkä pehmene."

Saatana katseli Senaatintorille ja sanoi leppoisasti. "Onneksi valtiovalta pysyy erossa pride pelleilyistä. Sipilä on luotettava."

Eris huokaisi raskaasti. "Täällä oli keväällä vaalit. Rinne voitti ja on nyt pääministeri. Tuota, hän osallistuu pride -kulkueeseen."

"Mitä!" Saatana mylväisi niin kovaa, että varikset Tuomiokirkon pienemmistä kupoleista lehahtivat pelästyneinä lentoon. Senaatintorilla ihmiset katsoivat taivaalle. Kumisiko ukkonen?

"Eikö se Rinne ole sossu?" Saatana ällisteli. "Miten se pääsi pääministeriksi?"

"Niin vain kävi. Ja pahin on, tuota, miten sen nyt sanoisin, hallituksessa istuvat nyt myös vasemmistoliitto ja vihreät?"

Saatanan pää notkahti. "Aina pahenee. Voimat, jotka tahtovat tuhota työmme tuloksen, ovat päässeet valtaan Suomessa. Miten mikään voi olla niin pahaa? Eivätkä piispat ole sitäkään estäneet. Silloin kun olin Helsingissä viimeksi, niin valkoiset voittivat. Mikä tämä nykykirkko on? Se tekee pahoja asioita."

"Emme ole vielä kirkkoa menettäneet" Eris vakuutti. "Olemme hyvin pystyneet mobilisoimaan vastavoimat. Pystymme vielä palauttamaan entisen kurin, kun vain tuemme heidän työtään. Luulimme jo, että naispappeuden vastustajatkin on voitettu, mutta uskollinen joukko on noussut poteroistaan täyden rintaman hyökkäykseen."

Saatana katsoi Erisiä silmiin. "Pitää aina muistaa, että liian näkyvä vastarinta karkottaa ihmisiä. Kuulin, miten joku poliitikko karkotti yhdellä televisio esiintymisellä neljäkymmentä tuhatta jäsentä kirkosta, kun otti raivoisan kannan homoihin. Raivon pitää asua sisällä, mutta raivo ei saa näkyä tai raivon viekas voima menetetään. Kun raivon salattu ominaisuus näkyy, niin raivo ei tartu kuulijaan, vaan jää raivoajaan. Inhoan amatöörejä, jotka sotkevat työtämme."

Eris nyökytteli mietteliäästi. "Jotkut eivät ymmärrä, että oikeaan tavoitteeseen pääsisi helpommin lähtemällä ja liittymällä toiseen seurakuntaan, mistä voisi jatkaa toimintaansa. Poliitikot saisivat ottaa mallia piispoista. Pitäisi olla tyyliä sanoa ei homoille."

Saatana murisi. "Työ pitää tehdä niin kuin minä sen teen. Kukaan ei huomaa minua eikä näe, miten minä teen työni, mutta minun työni jälki on kaikkien näkyvissä. Ja parasta on, ettei minun uskota edes olevan olemassa."

"Olen aina pitänyt kiinni opetuksestasi" Eris sanoi vakavana. "Kirkossa on paljon piispoja, jotka eivät usko sinun olevan olemassa. Se on hyvä merkki. Silloin he eivät usko nasaretilaisen syntyneen neitseestä eivätkä usko hänen sanojaan muutenkaan. Erityisesti olen iloinen siitä, etteivät he pidä nasaretilaista Jumalana."

Saatanan ilme kirkastui ja hän huudahti. "Eris, huomaatko, kirkko on niin täynnä eripuraa, ettei siitä koskaan voi tulla yhtenäistä. Me voitamme!"

Eris hymyili tyytyväisenä. "Minä olenkin eripuraisuuden jumalatar. Teen vain sitä, mitä osaan parhaiten."

"Tästä tulee vielä hyvä", Saatana hihkui. "Tullaan tänne lauantaina ja katsotaan keitä on marssimassa. Jokaisen kirkon papin ja viranhaltijan nimi laitetaan mustalle listalleni. En anna heille kultaa enkä rahaa. Eivätkä he saa päästä etenemään työurallaan kirkossa. Ja se Rinne ei saa kauan olla pääministeri."

"Minulla on jo valmiina seuraava pääministeri", Eris sanoi ja kuiskasi nimen.

"Oi, Eris, miten loistavan nerokasta! Suomi pääsee globaaliin rintamaan, jonka me nostamme valtaan Euroopassa, vaikka vielä tulikin sarville. Ja sitä seuraa tuho, josta me nautimme täysin sarvin ja hampain. Ares on jo Amerikassa valmiina."

Saatana huokaisi tyytyväisenä jatkaessaan. "Nautitaan Helsingistä, kun mitään mielenkiintoista ei tällä hetkellä tapahdu maailmassa. Minulla on pistin valmiina hauskan pitoon."

Saatana nauroi ja veti viittansa sisältä pitkävartisen piikin.

"Tiedätkö kenen nimen kirjoitin varteen?"

Jatkuu blogissa Helsinki Pride ja Saatanan raamattutunti

 

 

 

 

 

5 kommenttia

 • Tapio Tuomaala sanoo:

  “Antti Rinne osallistuu ensimmäisenä pääministerinä Helsinki Pride -kulkueeseen”

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006155596.html

  Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen tiivisti Twitterissä osuvasti, mikä merkitys Rinteen osallistumisella on Helsinki Prideen:

  “pystyisittekö kuvittelemaan juha sipilän (kesk/lest) pääministerinä pride-kulkueessa? en minäkään.”

  Otsikko edellisen hallituksen ajoilta:

  “Sipilä, Orpo ja Terho eivät marssi Pridessa – pääministeri avaa samaan aikaan jousiammuntakisat”

  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005265540.html

  Sipilä saattaa tänä viikonloppuna olla Muhoksella omiensa parissa?

  Kirkon sipilät, terhot ja orpot ovat äkämystyneet, kun heidän arvomaailmaansa loukataan:

  https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/ex-kansliapaallikko-jukka-keskitalo-kirkkohallituksen-johtoryhmalla-ei-ollut-valtuuksia-paattaa-pri/

  Piispa Häkkinen:

  https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/piispa-seppo-hakkinen-kolumnissa-priden-taustalla-vaikuttava-ihmiskasitys-on-kirkon-opetukselle-vie/

  Antero Laukkanen, Kansanedustaja (kd), sosiaalineuvos:

  https://www.kotimaa24.fi/blogit/antero-laukkanen-pride-tulee-oletko-valmis/

  Kd tarkoittanee kristillisdemokraatteja eli räsäsläisiä. Tahdon edelleen sotkea vanhasta muistista kd:n Suomen Kansan Demokraatteihin (kd), jotka olivat lähempänä sydäntä kuin tämä nykyinen kd.

  Kun lukee kuin Saatana Raamattua, niin ajattelee ja toimii kuin Saatana:

  “Homoseksuaalit – helvetti odottaa” – urheilutähti sai potkut kohukirjoituksista ja menetti miljoonia, tästä skandaalista koko Australia puhuu”

  https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/a5476e3d-3a5d-4b1e-8c17-983b55c5deb7

  Tämä on surullista. En tiedä englanninkielisistä Raamatun käännöksistä, mutta mikäli lukee suomen kielistä Ut, niin vaarana on ajautua samoille sivuraiteille kuin ureheilutähti Israel Folau. Kirkon suomentamaa Ut ei voi kutsua Jumalan sanaksi, koska se on väärennös alkuteksteistä. Se on kirkon sanaa, jolla on tarkoitus tukea katolisen kirkon helvetti- ja kadotusoppia. Kirkon synti kaatuu pinnallisesti Raamattua lukevien niskaan, mistä otin esimerkin. Se on minusta todella kauheaa.

  Kolmas luku ilmestyy piakkoin nimellä Saatanan raamattutunti. Ilmestyy, mikäli K24 sen sallii. Sarkasmi on taitolaji, joka tietyillä alustoilla tarkoittaa samaa kuin nuoralla kävely. Tässä tapauksessa nuora tosin on niin matalalla, ettei pudotus satuta 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkko Järvinen sanoo:

   Kiitos Antero Laukkaselle täydellisestä kirjoituksesta. Surkuhupaisaa on lukea Tapio Tuomaalan kirjoitusta “saatanan raamattutunnista” . Kristityn ei pitäisi osallistua vuoropuheluun saatanan kanssa. Kristittynä tiedämme etukäteen lopputuloksen mihenkä keskustelu saatanan kanssa päättyy.

   Kirkko on itse syypää alennustilaansa. Esimerkiksi keskustelu avioliitto kysymyksessä tekee tyhjäksi Jumalan sanan, kun samaa sukupuoliset kelpuutetaan avioliittoon. Kirkon pitäisi pitää kiinni Raamatunsanasta, koska Jumala on suunnitellut niinkuin Hän on ajatellut. Kannattaisi jokaisen lukea tarkkaan Room 1: 24–32 , jossa on Jumalan mielipide homo/ lesbo suhteisiin .

   Jakeet 26- -28 Sen tähden Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naispuoliset heistä ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen. 27, ja samoin miespuoliset ovat luopuneet luonnollisesta yhteydestä naiseen ja kiihkossaan syttyneet toisiinsa. Miehet ovat harjoittaneet riettautta miesten kanssa ja ovat villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä pitikin saada. 28. Koska heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, Jumala jätti heidät kelvottoman mielen valtaan tekemään sopimattomia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Tuomaala,

  mielestäni sarkasmisi on ontuvaa. Se ei ole sarkasmia vaan suoraa ivaa ja pilkkaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Suurimpaa pilkkaa ja Ihmisarvon vastaista on kirkkomme opetus luomisen kahdeksannen päivän Jumalan silloin Ihmisen anomalian diskontinuiteetille antaman työkalupaketin ymmärtäminen perisynniksi.

   Miten ihmeessä valinnan ja omantunmon orastavaa asiaa Ihmisen historiassa voi pitää perisyntinä kun tarkoituksena on Ihmisen päästä hiljakselleen eteenpäin yrityksen, ponnistuksen, erehdyksen, ja itsekieltäymyksen kautta noustakseen moraalisessa ymmärtämisessään kuten huomaamisessaan ja että Ihminen näin ennenpitkää kohoaisi historiassaan myös henkisessä tasossaan.

   Kirkkoon katsoen edellinen onnistuu huonon tration takia huonosti kun ei ollenkaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • 29 Mikään rietas puhe älköön suustanne lähtekö, vaan ainoastaan sellainen, mikä on rakentavaista ja tarpeellista ja on mieluista niille, jotka kuulevat. 30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka. 31 Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä. 32 Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut.

  Ilmoita asiaton kommentti