Seurakunnat hautaustoimistoiksi

Täsä olen muutaman kerran miettiny, että pitäs varmaa ruveta tuohon pusinespuoleen. Ettei loppuis mökin mummujen rahat kun vaaria viiään hautaan. Seurakunnat vois ryhtyä tarijuamaan tämmöstä edullista hautauspalavelua. Tai sitte perustas kirkon kylykeen jonku toimiston.

Omalla väjellä voitas hoitaa kulijetukset ja muut. Perittäs kulut päältä eikä muuta.

Sitte jos haluais isolla rahalla jotaki muuta, voisivat ommaiset halutessaan hankkia sitte palavelun muualtakin tietysti.

Sama on täsä pitopalavelupuolesa.

3 kommenttia

 • Matti Hernesaho sanoo:

  Joo ja valtio vois perustaa kaupan ja kunta vakuutusyhtiön.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Ei kai missään kielletä kirkon työntekijöitä harrastamasta vapaa-ajallaan hyväntekeväisyyttä eli papit hautoja kaivamaan jne. Jotta mummut saisivat vaarinsa halvemmalla hautaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Luin viime talvena jutun tuntemastani miehestä, joka odotteli kuolemaa. Mies oli valmistellut hautajaisijaan, joten hänellä oli tietoa aiheutuvista kustannuksista. Hän tuumasi haastattelussa; “Kyllä se hautaaminen kalliiksi tulee, vaikka ruumis on omasta takaa”.

  Minun mielestä hautauskulujen pienentämisessä ei kirkko voi paljon auttaa. Hautaamiseen liittyy paljon sellaisia töitä, jotka vaativat ammattitaitoa. Ensimmäisenä tulee mieleen vainajan arkkuun laittaminen. Siihen ei meistä kaikista ole.

  Hautaustoimi saattaa olla myös sellainen ala, että siinä ei ole mahdollista kilpailuttaa palvelun tarjoajia, joten hinnat ovat “apteekin hintoja”. Pappien pitäisi opettaa sieltä saarnaustuoleista, että ihmiset muistaisivat kuolevaisuuttaan myös siltä kannalta, että kunniallisesta hautaamisesta, jotuu joku maksamaan maallisen hinnan. Jospa se auttaisia monia sovittamaan askeleensa niin, että pankissa olisi ainakin “arkkurahat”;)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit