Tähti

Tähti nousee Jaakobista, ja valtikka kohoaa Israelista. (4. Moos. 24:17)

 Tähti

Betlehemin tähti oli ihme, miksi se on (tai ei ole) tärkeä; minkälainen on Jumalan kirkkaus?

Miten on mahdollista, että tähti johdatti tietäjät Betlehemiin?

Miten voi löytää tähden, joka johdattaa etsivän sielun Jeesuksen luo?

Kumpi on sinusta suurempi ihme Jumalan syntyminen ihmiseksi vai syntymän merkkinä ollut tähti ja millä perusteella?

Miten on mahdollista (tai ei ole mahdollista) uskoa Jumalan lupauksiin, vaikka emme tiedä milloin lupaukset täyttyvät?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraavat blogit:

Jumalan iankaikkinen valinta (6.8.2015)

Iankaikkinen liitto (20.8.2015)

72 kommenttia

 • Minä olen kuullut selityksen Betlehemin tähden synnystä. Ilmeisesti on käsitetty niin, että tällainen ilmiö syntyi planeettojen liikkeestä. Nykykäsitys taitaa olla niinpäin, että tähti olisi ilmestynyt jokatapauksessa ja Jeesuksen syntymä sopii siihen tarinaan.

  Ihminen ei kai voi uskoa, jos sitä uskoa ei anneta ylhäältä. Jumala on kyllä luvannut antaa tietoa profeetoilleen ennen isoja asioita. Lisäksi Jeesus kehotti seuraamaan aikain merkkejä, joista voi lukea, jos haluaa, mitä on edessäpäin.

  Kun ajallinen viisaus tulkitsee ajan merkkejä, käytetään vuosisatiojen tilastoja ja hurjatkin merkit mahtuvat kausivaihteluun, koska näin on tulkittava merkkejä, muuten saattaisi tulla hätä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Lauri, kiitos hyvästä kommentista. Näin on. Minä ajattelen että tähti oli the Tähti, joka ilmestyi taivaalle ja ilmoitti Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymän. Ajattelen myös niin, että tähti olisi ilmestynyt samalla lailla taivaalle, vaikka Jumalan Poika olisi syntynyt ihmiseksi vaikka 5 vuotta aikaisemmin tai myöhemmin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pylkkänen sanoo:

  ” Kumpi on sinusta suurempi ihme Jumalan syntyminen ihmiseksi vai syntymän merkkinä ollut tähti ja millä perusteella” ?

  Kaikkein suurin ihme on ennen kaikkea Jeesuksen syntyminen ihmiseksi. Jeesus on ihminen ja samalla hän on Jumala yhtäaikaa. Mutta hän salasi Jumaluutensa, sellaisella tavalla jota hänen aikalaisensa eivät käsittäneet. Jeesus Nasaretilaisesta hänen elämästään löydämme UT ;n neljästä evankeliumista, kuka Jeesus todella on. Matteuksen, Markuksen ja Luukkaan evankeliumien näkökulma on inhimillinen ja raportoiva. Kun taas Johanneksen näköala, liitelee kotkan lailla korkeuksissa ja avaa samalla näkymiä tuonpuoleiseen.

  Pelastushistoria ei alkanutkaan siitä, kun Marialle syntyi esikoinen. Eikä siitäkään, kun profeetat Israelille ennustivat. Sana, Kristus, oli Jumalan luona jo alussa ja oli Jumala , kuten Johannes sen kirkkaasti ilmaisee.

  Tämä Sana tuli lihaksi, Jumalan Poika syntyi ihmiseksi, kun Kristus otti ihmisluonnon ja sikisi Pyhän Hengen vaikutuksesta Neitsyt Marian kohdussa. Siksi Jeesus saattoi puhua itsestään aivan kummasteltavia asioita: “Totisesti, totisesti: jo ennen kuin Abraham syntyi — minä olin.” (Joh. 8:58).

  Mutta näiden ihmeellisten asioiden edessä ihmisen mieleen nousee epäuskosta nouseva epäily: kuinka se voi olla mahdollista ? Ainoa oikea vastaus tuhon epäuskon epäilyyn on kristillinen usko, jonka avaa huikaisevan näköalan, joka on Beetlehemin tähteäkin kirkkaampi valo se on Jumalan Sana Raamatussa.

  Kristillinen usko on vastaus ihmisen epäilyyn, on tunnustamalla, että Jeesus on Herra. Kuitenkaan emme täysin ymmärrä armon suuruutta ja sen salaisuutta. Mutta me uskomme, että Jeesuksessa Kristuksessa Jumala tuli ihmiseksi, meidän ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos erinomaisesta kommentista, Martti. Totta kirjoitat. On todella suurin ihme, että kaikkivaltias Jumala syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta. Jeesuksen Kristuksen neitseellinen sikiäminen on ylitsepääsemätön ongelma evoluutiohömpän kannattajille, koska luonnontieteellisesti Jumalan syntyminen ihmiseksi on mahdotonta. Tosin myös Betlehemin tähden ilmestyminen taivaalle on monelle ylitsepääsemätön juttu ja sille yritetään keksiä ties mitä ihmisviisauden mukaisia selityksiä, ettei tarvitse tunnustaa Jumalan mahdollisuuksia tehdä ihmeitä.

   Kristillinen usko on vastaus ihmisen epäilyyn, on tunnustamalla, että Jeesus on Herra. Kuitenkaan emme täysin ymmärrä armon suuruutta ja sen salaisuutta. Mutta me uskomme, että Jeesuksessa Kristuksessa Jumala tuli ihmiseksi, meidän ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Rauli Toivonen sanoo:

  Jos sallit Juha, niin muotoilen kysymystäsi hiukan: Kumpiko oli suurempi ihme, Jumalan Pojan syntyminen ihmiseksi vai Betlehemin tähden syttyminen?

  Lyhyt kertaus Betlehemin tähden vaiheista tähän aluksi.

  Tähden syttymisestä kertoivat ”tietäjät”, heistä alkuteksti käyttää sanaa ”magos”, joka tarkoittaa heidän olleen astrologeja, tähdistä ennustajia. Strongin sanakirja antaa nimitykselle myös taustan: “Babylonalaiset kutsuivat pappejaan, astrologejaan ja opettajiaan tuolla nimellä.”

  On siis varsin kiltisti käännetty tuo ”idän tietäjä”, kun ottaa huomioon sen, miten vakavasti Raamattu tähdistä ennustamisesta varoittelee. Viisailla miehillä oli siis jotakin muuta viisautta kuin Kaikkivaltiaalta Jumalalta saatua.

  Raamattu kertoo edelleen, että tähti ohjasi joukon astrologeja aivan ensiksi Herodeksen luo Jerusalemiin(Mat2:1-). Tämän hallitsijan toimittamassa verilöylyssä olisi tulevalle Vapahtajallemme käynyt hullusti, ellei Jeesuksen taivaallinen Isä olisi puuttunut asioiden kulkuun.(Mat2:13)

  Betlehemin tähdelle on etsitty luonnontieteellisiä selityksiä, mutta sellainen on kyllä tuskallisen vaikeaa, jos uskotaan samalla vähänkään Raamatun tekstiä. Esimerkiksi: ”Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen.”(Mat2:9) Yritä etsiä oikeasti pysähtelevä tähti meidän galaksistamme tai muualta, ei taida löytyä?

  Kun otetaan huomioon se, mitä Raamattu Betlehemin tähdestä oikeasti kertoo, on aika lähellä ainakin minua se johtopäätös, joka on Raamattuun kirjattu 2. Tessalonikalaiskirjeen 2. lukuun: ”Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä.”

  Otsikkosi raamatunkohdalla (4. Mo 24:17) en siis näe olevan mitään tekemistä Betlehemin tähden ja sen aikaansaaman ”läheltä piti” – tilanteen kanssa. Millä perusteella sinä Juha sellaisen kytkennän teet? Miksi mielestäsi astrologit olivat pyhiä miehiä, joita edelleenkin traditioissa sutsutetaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Rauli, kiitos hyvästä pohdinnasta, kysymyksistä ja kommentista. Tietäjät ovat tässä sivujuonne, enkä niistä tiedä sen enempää kuin mitä Raamatussa on kerrottu. Heidän uskosta tai pyhyydestä minulla ei ole mitään tietoa. Jeesus joutui pakolaiseksi Egyptiin, koska niin piti käydä, jotta profetia toteutuisi. Jumala huolehtii aina omistaan, vaikka meidän silmissä niin ei aina näyttäisi käydä. Jumala on kaikkivaltias, eikä hänelle ole mikään mahdotonta. Voisiko ajatella, että tähden valo, laser-valon tavoin kulki tietäjien edellä ja pysähtyi Betlehemiin?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Jaan mielelläni ajatuksesi siitä, että “tietäjät ovat tässä sivujuonne”. Pääasiahan tietysti oli Kristuksen, Vapahtajamme syntyminen.

   “Voisiko ajatella, että tähden valo, laser-valon tavoin kulki tietäjien edellä ja pysähtyi Betlehemiin?” Raamatusta tuskin mitään vastakkaistakaan voi esille kaivaa. Tosin nyt ei paljon tukeakaan tälle nimenomaiselle valoilmiön selitykselle.

   Mutta voisiko olla niin, että itse Jumalan vastustaja Saatana johdatti palvelijoitaan, siis niitä astrologeja, tuon Betlehemin tähden avulla?Jotta Jumalan Pojan maanpäällinen elämä olisi loppunut jo alkumetreille? Mitä ajattelet, Juha? Entä muut?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Rauli, hyvä kysymys. Vaikka Saatana on voimakas, niin en usko että häntä taivaan kappaleet tottelisivat. Ainoastaan Jumala pystyy luomaan tähden ja ohjaamaan sen valoa ja liikettä. Maailman kaikkeuden luojalla on kaikki valta ja voima tehdä myös tällaisia ihmeitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Juha Heinilä :”Ainoastaan Jumala pystyy luomaan tähden ja ohjaamaan sen valoa ja liikettä.”

   Antiikin viisaat saivat tietonsa tähtitaivaan konstellaatioista, joista saatiin mm. temppeleiden arkkitehtoniset mitat ja jopa musiikin sävelasteikkojen sävelkorkeudet. Viimeisin kuulemieni huhujen mukainen merkittävä konstellaatio oli renessanssin eli reformaation alussa, jolloin tähtien konstellaatio olisi muodostanut taivaalle Daavidin tähden ihmiskunnan uuden kulttuurivaiheen alkamisen merkiksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Tuula, kiitos taustatiedosta. Minä olen pihalla noista konstellaatioista. Ajattelen niin yksinkertaisesti.

   Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan – ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. Onhan kirjoitettu: “Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi”. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat, koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta, me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset. (1. Kor. 1:17-25)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Juha Heinilä :”Minä olen pihalla noista konstellaatioista.”

  🙂 Et varmaankaan kellotaulusta, joka periytyy noilta ajoilta, kun numero kuusi eikä kymmenen oli lukujärjestelmän perusluku.

  Tässä yksi teksti, jonka olen jo aiemminkin postannut jonnekin bittiavaruuteen: “Sumerilaisessa kulttuurissa lukujärjestelmän kantaluku oli 6 tai 60. Erään selityksen mukaan luku oli tärkeä, kun elettiin sormilla laskemisen aikaa ja luvun 6 kohdalla piti siirtyä toisen käden sormiin. On esitetty myös, että luku oli tärkeä, koska silloiset kalenterit perustuivat kuuteen eläinradan merkkiin, joiden avulla vuosi jaettiin kuuteen kuudenkymmenen päivän mittaiseen jaksoon. Tästä lukujärjestelmästä meille on periytynyt kellotaulu: tunti sisältää 60 minuuttia, minuutti 60 sekuntia.

  Luvussa 666 on kolme sumerilaisten kantalukua vierekkäin, siis vähän sama asia, kuin jos me, jotka elämme kymmenjärjestelmässä, ilmoittaisimme, että ”pedon ja ihmisen luku” on binäärinen ykkösiä ja nollia sisältävä 101010. Douglas Adamsin Linnunradan käsikirjassa liftareille elämäntarkoitukseksi sanottu luku 42 on binääriluvuksi muunnettuna juuri tuo 101010.

  Ehkä lukua 666 ei oikein hyväksytty siksi, kun ei ollut kolmea kättä… Sitä, mitä sumerilaiset oikeasti halusivat luvulla 666 ilmaista, ei todellisuudessa tiedetä. Uskon kuitenkin, ettei luvulla ole samaa merkitystä enää meidän päivinämme, kuin kulttuurissa, joka kukoisti Mesopotamiassa Persianlahden lähellä yli 3000 vuotta sitten.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos Tuula kommentista, jossa on paljon viisautta, mutta pihalla olen. Noihin numerojuttuihin en enää sekaannu, koska niillä mennään helposti harhapoluille.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Juha Heinilä :” Noihin numerojuttuihin en enää sekaannu, koska niillä mennään helposti harhapoluille.”

   Niin ovat monet muutkin kristityt kokeneet – esimerkiksi silloin, kun yritin heille kotonamme opettaa seurakunnan talousarvion “numerojuttuja” . Lopputulos oli, että “numerojutut” ovat heille liian maallisia vaikka heidät oli valittu “numerojutuista” päättämään ja he keskittyvät mieluummin asioiden hengelliseen puoleen. “Numerojuttuihin” perehtyneen seurakunnan tilintarkastajia johtaneen puolisoni kanssa saimme lopulta kuulla olevamme “myrkkysieniä” ja häivyimme kuvioista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Tuula, talousjutut ovat ihan ok ja siihen numerot sopivat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • seppo heinola sanoo:

   Tuula, kaldealaisille 666 edusti kolmea ns.saros jaksoa joissa heille oli 222 vrkta kussakin. Muinaiset kaldealaiset ovat laskeneet Saros-jakson pituudeksi juuri 222 kuukautta. Oikea nykayrvo 223 vrk. Mutta olennaista ei ole,mikä on tähtititeellisesti ´oikein´ vaan mitä arvoja antiikissa on käytetty. Nyt 222 kuukautta vastaa 18,vuotta 6 kuukautta. Tämä on lukuna 186 juutalaisille,jotka saivat oppinsa kaldealaistakin vastaava mm. sanontaa: “Paikka jossa aika pysähtyy”(Maqoom=186) 186 vastaa myös muodossa 18,6 myös kuun solmujen toistumisjaksoa: Ks:

   custance.org/Library/SOTW/APPENDIXES/APP_II_VI.html

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ufojuttuja, ainakin minulle. Kiitos kommentista, Seppo.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Betlehemin tähti oli merkki, joka yhdessä kirjoitusten kanssa opasti tietäjät Jeesuksen luo. Oikeastaan olisi sanottava, että Jumala johdatti heidät antamansa merkin ja profeetallisen sanan perusteella ensimmäisinä pakanoina kohtaamaan Vapahtajan. Me uuden liiton ihmiset emme tarvitse tähteä, sillä Pyhä Henki johtaa meidät Jeesuksen luo, ilman häntähän me emme pysty uskomaan Kristukseen. Jumala antaa monenlaisia merkkejä, sekä luonnollisia että yliluonnollisia, mutta merkkien merkki ja paljon enemmänkin kuin merkki on Jumlan Pojan ihmiseksi tulo. Hän “meidän ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden astui alas taivaasta, tuli lihaksi pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta.” Jumalan lupauksiin uskomme, koska Jumala itse lahjoittaa uskon. Jeesus opetti, että aikamääriä ei ole meidän asiamme tietää. On yhdentekevää, toteutuvatko lupaukset vuoden, sadan vuoden, tuhannen vuoden vai miljoonan vuoden kuluttua.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Yrjö, kiitos hyvästä kommentista. Meidän tähtemme on Jumalan sana, jota Pyhä Henki kirkastaa ja johdattaa meidät seimen äärelle. Armon aikaa on vielä jäljellä ainakin tänään ja Jeesus voi koska vain tulla takaisin.

   Hän, joka näitä todistaa, sanoo: “Totisesti, minä tulen pian”. Amen, tule, Herra Jeesus! (Ilm. 22:20)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Tänäpänä Jeesus Kristus, joka on vielä kirkkaampi tähti, kuin aikoinaan Betlehemin tähti, antaa valoa kaikille kansoille.

  Jeesus sanoi: “Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” (Matt. 28:18-20)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Ortodoksit veisaavat Kristuksen syntymää juhliessaan: “Sinun syntymästäsi, Kristus, meidän Jumalamme, | koitti maailmalle tie­don valkeus, | sillä siitä tähtien palvelijat | täh­den kautta oppivat kumartamaan sinua, | vanhurskauden Aurinkoa, | ja tuntemaan si­­nut, Koiton, korkeudesta. | Herra, kunnia ol­koon sinulle.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti Pentti, kiitos hyvistä kommenteista. Hyvä virsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Olen ajatellut Jeesuksen syntymän, ennenkaikkea Jumalan Lupauksen kautta, eli jo Adamille luvattiin tulevaksi se siemen, joka polkee rikki perkeleen pään. Eli asettaa valheen pään astinlaudaksi ihmiselle takaisin Jumalan yhteyteen. Odottihan Adam ja Eva heti Kainista tuon lupauksen täyttäjää (Kain =Luvattu)

  Paavali sanoo jossain: “kun aika tuli täyteen, Lähetti Jumala luvatun siemenen…” Samaan odotukseen sai vastauksen vanha mies, joka näki Jeesuksen tuotavan temppeliin ympärileikattavaksi jne. Hän sanoi: “Silmäni ovat saaneet nähdä Israelin Pelastuksen.”

  Antamalla Lupauksen, Jumala on myös valmistanut Lupauksen täyttymisen, jotta naisen kautta syntyvä Siemen voittaisi sen pahan, minkä perkele maailmaan saattoi. Valhe on voitettu ja Kristus on Pelastava, ne jotka ovat saaneet Hänen kauttaan rakkauden Totuuteen.

  Jumala on siis täyttänyt Lupauksensa Kristuksessa. Koko Juudaan maa tunsi nämä ennustukset, sillä kaikki kirjoitukset puhuvat vain ja ainoastaan tuosta Kristuksesta (Messiaasta) Immanuel.

  Jeesuksen syntymä oli siis odotuksen täyttymisen hetki, joita tähdet myös ennustivat. Jumala on asettanut tähdet osoittamaan aikaa, kuten alussa kirjoitetaan. Kaikki liikkuu ajassa määrälleen ja sekunnilleen. Nyt me odotamme samalla tavalla Kristuksen tulemusta. Kaikki maailman alkeisvoimat ovat matemaattisesti laskettavissa, mutta mikä on se voima, joka kaiken takana vaikuttaa? Kaikki Raamatun ennustukset täyttyvä hetkelleen ja ajalleen. Betlehemin tähti oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, koska Jumala on sen niin asettanut, että me löytäisimme Hänet joka oli Luvattu tulevaksi maailman alusta asti.

  Sen tähden Hän sanoo: “Olen ollut jo ennen kuin Abraham.”, sillä Hän on esikoinen ennen, kuin mitään oli olemassa, Hänessä ja Hänen kautta on kaikki saanut alkunsa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos hyvästä kommentista, Ismo. Kaikella on aikansa. Kaikki tapahtuu kaikkivaltiaan Jumalan määräämässä tahdissa juuri oikeana hetkenä. Monesti olen pohtinut sitä, miksi Jumala sallii meidän olla välillä tottelemattomia, eikä heti iske salamalla meitä lähelle, että havahtuisimme harhapoluilla. Ehkä meidän pitää nähdä mitä seuraa harhapoluilla vaelluksesta, jotta me olisimme tyytyväisiä oikealla tiellä.

   Härkä tuntee omistajansa ja aasi isäntänsä seimen; mutta Israel ei tunne, ja minun kansani ei ymmärrä. (Jes. 1:3)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Tämän Jesajan jakeen seurauksena Jeesus-lapsen seimen ääreen kuvataan usein härkä ja aasi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Virsi 27: Juhlimaan tulkaa

  Juhlimaan tulkaa toivon täyttymistä, rientäkää, kutsuu nyt Betlehem! Etsikää lasta, taivaan kuningasta, ja kumartamaan tulkaa ja kumartamaan tulkaa ja kumartamaan tulkaa Herraamme!

  Herrojen Herra, valo maailmamme, ihmisen lapseksi syntynyt. Katsokaa lasta, taivaan kuningasta, ja kumartamaan tulkaa ja kumartamaan tulkaa ja kumartamaan tulkaa Herraamme!

  Kaikuvat virret enkeleiden kuoron, niihin me yhdymme riemuiten: Kunnia olkoon taivaan Jumalalle ja maassa olkoon rauha ja maassa olkoon rauha ja hyvä tahto luona ihmisten!

  Kirkkaana loistaa meille uusi aamu, syntymäjuhla on Jeesuksen. Taivaasta saapui Sana ihmiseksi, siis kumartamaan tulkaa, siis kumartamaan tulkaa, siis kumartamaan tulkaa Herraamme!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  “Jumala sanoi: “Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia.” 1.Moos.1:14

  Olen monesti miettinyt ihmisen olemista ja kuinka sidottuja me olemme valheen voimaan. Ihmiselle kelpaa melkein mikä tahansa, totuus, kunhan ei sotketa siihen Jeesusta.

  Kristus on maailman Valkeus, mutta pimeys ei sitä käsitä. Kaikella on tosiaan aikansa ja jokaiselle on annettu hetkensä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos Ismo, näin on. Betlehemin tähti oli Jumalan ihmiseksi syntymisen merkkinä, mutta ajan lopun merkeistä kertoo Matteus 24. Mutta me emme koskaan ymmärrä täysin merkkejä tai me epäilemme niitä tai selitämme ne maallisesti. Herran päivä the päivä tulee oikeana aikana, riippumatta siitä, että olemmeko ymmärtäneet sen ennusmerkit, joten olkaamme aina valmiina.

   Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. (Matt. 24:42)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Antiokian piispa Ingatius (piispana vuosina 68 j.Kr. – 110 j.Kr.), Apostoli Johanneksen aikalainen (kuoli vanhan perinteen mukaan 104 j.Kr.. Muitakin ajoituksia on olemassa).

  Kertoo kirjeessään Efesolaisille Beetlehemin tähdestä:

  “Tämän maailman ruhtinaalta oli salassa Marian neitseys ja hänen syntymisensä, samoin myös Herran kuolema : kolme julkihuutavaa salaisuutta, jotka suoritettiin Jumalan hiljaisuudessa.

  Kuinka ne ilmoitettiin maailmanajoille? Tähti loisti taivaalla kirkkaammin kuin kaikki muut tähdet, sen valo oli sanomaton ja sen uutuus herätti hämmästystä. Kaikki muut tähdet auringon ja kuun keralla seisoivat kuorossa tuon tähden ympärillä, mutta se voitti valollaan kaikki. Ja oltiin siitä hämillä, mistä tämä uusi, noista eroava ilmiö oli kotoisin.

  Siitä kävivät kaikki taikakeinot tehottomiksi, ja kaikki pahuuden kahleet katosivat näkymättömiin. Tietämättömyys hävisi, vanha valtakunta sortui Jumalan ilmestyessä ihmismuodossa uudeksi iankaikkiseksi elämäksi.

  Näin sai alkunsa se, mikä Jumalan luona oli valmistuneena. Siitä lähtien kaikki joutui liikkeelle, koska aikomus oli särkeä kuoleman valta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä
  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit