Tämä K24-keskustelu

Saivartelu ei lisää tämän blogipalstan kiinnostavutta. Juupas-eipäs-väittely näissä kirkon asioissa vie keskustelun harhapoluille. Sydänten kovuus ja katumattomuus ovat näkyvinpänä, kun käydään sen kimppuun , joka yrittää ilmaista klassisen kristinuskon perussisältöä. Eikö jo olisi aika tehdä parannus ja uskoa evankeliumi?

41 kommenttia

 • Leo Tihinen sanoo:

  Ari Pasanen on tehnyt hyvän huomion. Saattaa olla niin, että esim. uuden avioliittolain mukaisen vihkimisen vastustaminen kirkossa, johtuu pelosta. Monet “pelkäävät näiden toisten “syntisten” romuttavan heidän pelastuksen perustan, kirkon.” Pelätään, että kirkko “saastuu” tästä em. uudistuksesta.

  Kun em. vihkimisasia etenee vähänkin myönteisesti, niin siitä seuraa, että aletaan arvostella tätä Kotimaa24:n keskustelun tasoa ja näkemään toisissa keskustelijoissa trolleja, “sydänten kovuutta ja katumattomuutta”.

  Kun hallinto-oikeus kumosi Oulu tuomiokapitulin Árpád Kovácsille antaman kirjallisen varoituksen, niin tällä keskustelupalstalla syntyi vilkas ja minun mielestä mielenkiintoinen keskustelu aiheesta. Keskustelu oli osaksi hyvinkin laadukasta. Lakiasioihin ottivat kantaa ne jotka siihen pystyvät ja toiset nostivat esille jälleen “Raamatun ilmoitusta”.

  Ehkä ns. “fundamentalistikristityt” tai “konservatiivit” kokivat jääneensä häviölle, kun syntyi tämäkin blogin – aiheena keskustelutason arvostelu ja parannussaarna.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   > No, ei hätää, kohta Ilpo lähettää tämänkin blogin kommenttiketjuineen bittien taivaaseen tapansa mukaan, kun kokee jäävänsä häviölle.

   Se edellinen kirjoitus taisi lähteä roskakoriin muutama tunti sen julkaisun jälkeen. Kirjoitus oli sen verran kovasydäminen ja loukkaava, että nostan vilpittömästi hattua päätökselle poistaa se näkyvistä.

   Erehtyminen on inhimillistä ja varmaan jokainen on joskus sanonut jotain harkitsematonta. En lähtisi tästä lynkkaamaan ketään. Tyhmyyttä olisi se, ettei ymmärrä korjata toimintaansa. Viisas oppii virheistään.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Niinhän se Ilpolla on ollut tapana tehdä. Ehkä nyt kuitenkin voimme odottaa häneltä tässä asiassa parannusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ilpo Nurmenniemi sanoo:

  Todellakin tämä blogi-sivu vaatisi sivun ylläpitäjältä valvontaa. POn vaikea uskoa mihin saivarteluun ja keljuiluun tässä joutuu.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Mielestäni Ilpo Nurmenniemi ei ole kirjoittanut mitään, mistä pitäisi ärsyyntyä vain siksi, että hän kertoi mielipiteensä ja sitä paitsi ketään erikseen mainitsematta. Sen sijaan monet kommentit ensimmäisestä alkaen ovat todella ikäviä, omahyväisiä ja loukkaavia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   “Saivartelu ei lisää tämän blogipalstan kiinnostavutta. Juupas-eipäs-väittely näissä kirkon asioissa vie keskustelun harhapoluille. Sydänten kovuus ja katumattomuus ovat näkyvinpänä, kun käydään sen kimppuun , joka yrittää ilmaista klassisen kristinuskon perussisältöä. Eikö jo olisi aika tehdä parannus ja uskoa evankeliumi?” Tämän voi lukea monella tavalla. Voisihan tämä olla ilmaistu huoli siitä, että palsta saattaisi muuttua saivarteluksi ja juupas-eipäs-väittelyksi. Voisihan tämä kertoa pelosta, että joku klassisen kristinuskon perussisältöä ilmaiseva saisi kenties kimppuunsa jonkun kovasydämisen ja katumattoman. Loppulause kuitenkin viittaa siihen, että kirjoittaja kuvaa nykyistä tilannetta. Silloin moni keskusteluun osallistunut ymmärtää, että tarkoitetaan häntä ja pitää kannanottoa keljuiluna. Kiusaus keljuilla ja saivarrella kasvaa. Taisin sortua siihen taas itsekin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.