Tämä K24-keskustelu

Saivartelu ei lisää tämän blogipalstan kiinnostavutta. Juupas-eipäs-väittely näissä kirkon asioissa vie keskustelun harhapoluille. Sydänten kovuus ja katumattomuus ovat näkyvinpänä, kun käydään sen kimppuun , joka yrittää ilmaista klassisen kristinuskon perussisältöä. Eikö jo olisi aika tehdä parannus ja uskoa evankeliumi?

41 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Ilpo Nurmenniemi haastat/julistat ihmisiä tekemään parannuksen ja uskomaan evankeliumin, saanen kysyä milloin aiot itse sen tehdä vai oletko jo tehnyt, jos niin milloin?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ilpo Nurmenniemi sanoo:

   Ilman Jeesusta en pärjäisi hetkeäkään, Minun on tehtävä parannusta joka päivä. Heikkoa on minunkin vaellukseni, mutta… Tulkaa muutkin tälle jokapäiväisen parannuksen tielle uskomaan evankeliumi!

   .

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Ari Pasanen, voisitko ihan avoimesti kertoa, mihin seurakuntaan tai kirkkokuntaan kuulut? Vai kuulutko mihinkään?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ilpo Nurmenniemi nyt sekoitat Jeesuksen julistaman “tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi” omaan julistukseesi, siis Jeesus julisti kääntymistä pois pimeydestä valoon eli kerran tapahtuvaa “parannusta”, sinä taasen jotain aivan muuta parannusta.

  Milloin ajattelet tulleesi valoon eli olet alkanut “kuulla” Jeesuksen äänen?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Kääntyminen eli suunnanmuutos on vasta vaelluksen alku. Taipaleella sattuu kaikenlaista horjahtelua ja harhailua. Suunta pitää tarkistaa tuon tuostakin. Sitäkin kutsutaan parannukseksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Oma parannus on paras parannus. Oma on tekemättä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Nurmenniemi: “Sydänten kovuus ja katumattomuus ovat näkyvinpänä, kun käydään sen kimppuun , joka yrittää ilmaista klassisen kristinuskon perussisältöä”

  Saman sorttisia ilmiöitä tuntuu olevan näkyvissä runsain mitoin myös silloin, kun käydään heidän kimppuunsa, jotka yrittävät puolustaa seksuaalivähemmistöjen oikeutta tasa-arvoiseen, Suomen lakiin perustuvaan kohteluun.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  K24 on menettänyt kiinnostavuutensa juuri siksi, että täällä on liian monta trollia, jotka tahallaan vänkäävät mitä tahansa mistä tahansa aiheesta. Asiattomuuksiin ei enää puututa.

  Tälläisina luppoaikoina kuten juhannus voi käydä vilkaisemassa sivuja ja surukseen huomata että huononompaa suuntaa on mennyt, koska asialliset kommentoijat ovat entisestään harventuneet tai kokonaan lopettaneet.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Se vasta olisi yksitoikkoista keskustelua, jos samaa mieltä olevat vain kiittelisivät toisiaan hyvistä kannanotoista. Kuka sellaisesta kiinnostuisi?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Salme: Minusta olisi hyvä, jos saattaisit ylläpidon tietoon kaikki epäilemäsi trollit.

   Minä puolestani olen havainnut, että aika moni trolli on poistunut ja jäljelle ovat jääneet ihan oikeat nimellään esiintyvät kirjoittajat. Vai pitänetkö sitten trolleina kaikkia kanssasi eri mieltä olevia?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Seija: “Vai pitänetkö sitten trolleina kaikkia kanssasi eri mieltä olevia?

   Juu, näin se tuntuu olevan Seija. Rouva Kaikusalo on tunnettu siitä, että näkee trollin jokaisessa, joka uskaltaa olla hänen kanssaan eri mieltä.

   Rouva Kaikusalo ei tykkää omasta “totuudestaan” poikkeavista mielipiteistä, koska muiden totuudet eivät ole totuuksia vaan trollausta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Rouva Kaikusalo voisi kaikkitietävyydessään, tehdä sivuston ylläpidolle luettelon kaikista tänne kirjoittavista trolleista ja julkaista sen täällä vaikka blogina perusteluineen. Omalta osaltani (kuulun taatusti hänen listansa top teniin) olen valmis mielihyvin vastaamaan rouva Kaikusalon väitteisiin.

   Trollien ilmianto perusteluineen ja nimeltä mainiten olisi rouva Kaikusalolta reilua ja oikeudenmukaista sen sijaan, että tyytyy huutelemaan puskista epämääräisiä syytöksiä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Itse pidän palstaa kovin hyvänä harjoittaa kirjoittamisen asiaa.

  Samalla voi opiskella millä useinkin on vaikutusta tapaamme kommentoida. Esimerkiksi vihitty pappi ei enää ole Tiedekunnan opiskelija vaan tunnustanut, tahtonut, luvannut, kaffitellut Tuomiokapitulissa sekä suorittanut siellä suullista ja kirjallista kelpoisuusasiaa sekä saanut jatkumon työhönsä kirkon siunaamana.

  Näin asia keskustelussa usein lähtee jo tältä kehykseltä eivätkä herätysliikkeiden Ihmiset ole kummenmassa paikassa kuten eivät seurakuntalaisetkaan jotka tietävät aidosti uskovansa.

  Vaikka sitten syntyy kipakkaakin ajatusten vaihtoa on asia hyvä kun joka tapauksessa puhutaan uskon asiasta minkä olen ymmärtänyt olevan Ihmiselle kallis asia.

  Ei siinä voi olla ihmeellistä kun löytyy puolustusta oman mallinymmärryksensä puolustelemiseksi. Siinäpähän sitten se voi muutua kun Ihminen vakuuttuu toiseen ajatukseen, ja miten muuten se voi muuttua kun keskustelemalla..Niin, voi ajatus ja uskominen toki muuttua, ja tarkemmin kristinuskossa minkä Ihminen ottaa vastaan tai saa lahjana Jumalalta.

  Samalla tavalla toimivat kirkkomme papit kuin hetätysliikkeiden puhujat.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti 23.06.2019 17:55 “”Kääntyminen eli suunnanmuutos on vasta vaelluksen alku. Taipaleella sattuu kaikenlaista horjahtelua ja harhailua. Suunta pitää tarkistaa tuon tuostakin. Sitäkin kutsutaan parannukseksi.””

  Parannus on eriasia kuin pyhitys, siis ensin tehdään parannus ja uskotaan evankeliumi ja sen jälkeen alkaa pyhitys elämä, tämä on selkeää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Ilpo, eikö toimitus poistanut täältä edellisen blogisi? Ilmoitettiinko sinulle minkäänlaista syytä siihen? Minullakin oli siinä kaksi ihan asiallista kommenttia. Vai muistanko ihan oikein, että juuri sinun blogisi poistettiin hiljattain täältä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  ”Sydänten kovuus ja katumattomuus ovat näkyvinpänä, kun käydään sen kimppuun , joka yrittää ilmaista klassisen kristinuskon perussisältöä.”

  Minä olen uskovaisena lesbona yrityänyt tällä palstalla tuoda vuodesta toiseen esiin klassisen kristinuskon perussisältöä. Aina olen toistanut sitä, että jokainen meistä pelastuu yksin armosta, vain ja ainoastaan Jeesuksen sovitustyön tähden.

  Sydänten kovuutta olen toki kohdannut, niin elävässä elämässä kuin täällä somessakin. Kovimmat sydämet näyttävät olevan siellä, joiden keskuudessa erityisen paljon korostetaan oman uskon oikeellisuutta. Näinhän oli myös Jeesuksen aikana: fariseukset kyllä tunsivat kirjoitukset erittäin hyvin, mutta sydän oli jäänyt kylmäksi.

  Haluaisin siis sinulta tarkennusta, mikä taho tai kuka sinusta on katumaton? Ne, jotka pilkkaavat esim. minua, mutta eivät pyydä anteeksi vai ne, jotka perustelevat mielipiteensä Raamatulla, mutta joiden raamatuntulkinta poikkeaa omastasi?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ilpo Nurmenniemi sanoo:

   En osoittele ketään.Pyhä Henki kirkastaa sen itsekullekin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Nurmenniemi: “”Sydänten kovuus ja katumattomuus ovat näkyvinpänä, kun käydään sen kimppuun , joka yrittää ilmaista klassisen kristinuskon perussisältöä.”

   Uhriutuminen näyttää olevan muodissa oleva perusominaisuus näiden klassisen kristinuskon perussisältöjen perään huuteijoilla.

   Eiköhän se ole niin päin, että kovasydämmisyys on vallitseva ominaisuus fundamentalistikristillisten änkyräkonsujen keskuudessa , eikä suinkaan liberaalisti ajattelevien ja kaikkien ihmisten sama- ja tasa-arvoisuutta kunnioittavien keskuudessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Sorry, tuli kirjoitusvirhe. Piti tietysti olla: kovasydämisyys, ei kovasydämmisyys.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   “Eiköhän se ole niin päin, että kovasydämmisyys on vallitseva ominaisuus fundamentalistikristillisten änkyräkonsujen keskuudessa , eikä suinkaan liberaalisti ajattelevien ja kaikkien ihmisten sama- ja tasa-arvoisuutta kunnioittavien keskuudessa.”

   -Oikeasti. Siis oikeasti.

   Olen yrittänyt saada sanotuksi, että voisiko mitenkään keskustella leimaamatta toisella tavalla ajattelevia yksiselitteisen pahoiksi?

   En ajattele, että ne, joiden mielestä kirkon avioliittokäsityksen pitäisi muuttua, ovat mitenkään pahoja ja julmia. Näkemys vain on toisenlainen.

   Kaikkien yhtäläiseen arvoon uskovat varmasti kaikki. Mutta sen mittari EI ole se miten ymmärtää avioliiton.

   Itselleni tuli viime keskustelun jälkeen olo, että ei täällä keskustelemisessa ole mitään järkeä.

   Parhaassa tapauksessa täällä voidaan oppia jotain toisilta. Itse suhtaudun seksuaalivähemmistöihin paljon luontevammin kuin aiemmin, ja on muutamia siihen kuuluvia, joita arvostan todella paljon. Kuten tämä transhoidot läpikäynyt lesbonainen. Jos hän joskus löytää naisen jota rakastaa ja jonka kanssa elää, en voi enkä halua siitä tuomita. Valheen palveleminen on pahempi asia, ja totuuden kertominen vaatii rohkeutta.

   https://www.youtube.com/watch?v=ShKB_1Qic4U

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   “Valheen palveleminen on pahempi asia”

   -Tuli kirjoitettua tyhmästi. Mutta siis pahempi kuin seksuaalinen suhde samaan sukupuoleen.

   Ei ole mitään syytä puuttua kenenkään elämään ja suhteisiin. (Eikä siihen jos joku käyttää seksipalveluja tai mihinkään muuhunkaan sillä alueella.) Eikä niistä puhuttaisi mitään, jos ei vedettäisi yhtäläisyysmerkkejä ihmisten hyväksymisen ja avioliiton uudelleenmäärittelyn välille.

   Siis kukaan ei “kyttää” eikä tuomitse ketään. Erilaiset ihmiset erilaisine näkemyksineen voivat taistella totuuden puolesta.

   Pridessa on se huolestuttava ilmiö, että suuri osa sen sanomasta perustuu valheelle. Kuten sille, että ihmisen sukupuoli vaatisi “korjaamista”.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Sari: “Pridessa on se huolestuttava ilmiö, että suuri osa sen sanomasta perustuu valheelle.”

   Vähintään kyseenalainen se kristinuskonkin perustan todenperäisyys on.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Sari, kerrot: ”Pridessa on se huolestuttava ilmiö, että suuri osa sen sanomasta perustuu valheelle. Kuten sille, että ihmisen sukupuoli vaatisi ’korjaamista’.”

   Tässä vähän tietoa Pridesta, etteivät levittämäsi valeuutiset jäisi tämän palstan lukijoiden mieliin ikään kuin totuutena: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Helsinki_Pride. Tämän aamuinen Ylen ’8 minuuttia’ -ohjelma kertoo myös tiivistetysti, miksi kirkko on mukana. Nähtävänä Areenassa.

   Tuosta sukupuolen korjaamisesta puhut sillä varmuudella kuin vain asiasta täysin tietämätön voi puhua. ’Jos ei koske minua / jos minun lapsuudessani ei ollut mitään sellaista, niin ei sitä voi olla olemassakaan’. Perehdy nyt hyvänen aika edes alan alkeellisempaan kirjallisuuteen. Sinähän esiinnyt tällä palstalla älykkönä ja ihan filosofinakin. Tarkistapa nyt tietosi sukupuolen korjaamisesta ihan oikeista akateemisista tietolähteistä ja palataan sitten asiaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kimmo Wallentin ei täällä kirjoittavilla “fundamentalistikristillisten änkyräkonsujen keskuudessa” uhriutuminen ole se pointti, eivät he uhriudu vaan pelkäävät, siis pelkäävät oman uskonsa takia, heillä on lukutaitoa että osaavat eritellä synnit joita ei ole “lupa” tehdä (joita eivät itse tee) ja pelkäävät näiden toisten “syntisten” romuttavan heidän pelastuksen perustan, kirkon.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Todellisessa rakkaudessa ei ole pelkoa sillä rakkaus karkottaa pelon.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Pasanen: “eivät he uhriudu vaan pelkäävät, siis pelkäävät oman uskonsa takia”

   Se ei pelaa, joka pelkää ja mitä uskoa Jumalaan se semmoinen on, mitä pelko hallitsee?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Ari kirjoitat: ”siis pelkäävät oman uskonsa takia, heillä on lukutaitoa että osaavat eritellä synnit joita ei ole “lupa” tehdä (joita eivät itse tee) ja pelkäävät näiden toisten “syntisten” romuttavan heidän pelastuksen perustan, kirkon.”

   Ole rauhassa. Syntien erittely on Taivaan Isän taskussa. Kukaan ihminen ei romuta sinun pelastuksesi perustaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.