Tasa-arvoinen avioliitto ja epäpuhdas mieli

Tasa-arvoinen avioliitto on kivi kirkon kengässä, joka on vähintäänkin puuduttanut jalan. Isien synnit realisoituvat. Kirkkolaitos ottaessaan avioliittoon vihkimisen vallankäytön keinovalikoimaansa, joutuu samalla paljastamaan oleellista olemuksestaan.

"Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella, sillä minä kihlasin teidät yhdelle miehelle puhtaana neitsyenä esiin asetettavaksi Kristukselle. (2.Kor.11:2)"

Miehet on kihlattu miehelle ja naiset miehelle.Mitä se merkitsee tasa-arvoisen avioliiton kannalta, niin jokaisen olisi sitä hyvä pohtia.

Apostoli jatkaa: "Mutta minä pelkään, että niin kuin käärme kavaluudella petti Eevan, siten teidän mielenne turmeltuvat vilpittömyydestä ja puhtaudesta Kristukseen."

Ongelma on epäpuhtaassa mielessä. Saastaiselle kaikki on saastaista, koska hän hahmottaa maailman ja kristillisyyden mielensä mukaisesti. Hän ei fobiossaan voi hyväksyä, että homoparit voivat viettää yhdessä puhtaamman ja onnellisemman ja rikkaamman yhteiselämän kuin heterot, joten hän etsii Raamatusta todisteita tallatakseen homojen oikeuksia. Todistelussa on pakko mennä Raamatun alkulehdille, kun muuta todistusaineistoa ei löydy.

Siksi perinteistä avioliittoa kannattavat jaksavat toistaa Aadamia ja Eevaa. Toistetaan sitten. Ennen lankeamista he olivat puhtaita eikä mikään voinut olla heidän mielessään epäpuhdasta. Kun Aadam lankesi, niin heidän viattoman puhdas maailmansa repesi ja he huomasivat olevansa alasti ja häpesivät sitä.

Mitä häpeämistä on alastomuudessa? On toki, jos huomaa himoitsevansa ihmistä, jota kohtaan aiemmin ei tuntenut fyysistä kiinnostusta; sitä, mikä lapsesta on inhottavaa kuin käärme rantakaislikossa. Aadamissa himo Eevaan saattoi näkyä konkreettisesti. Oli kiire peittää viikunanlehdellä himon fyysinen todiste, jonka katsoi olevan häpeällinen Jumalan silmien edessä. Eevan oli tehtävä samoin, koska hänen himonsa mieheen ei ollut myöskään peitettävissä.

Eikö viikunlehdillä peittäminen ollut turhaa? Jumala kyllä näki niiden lävitse. Epäpuhtaus tuli siitä, että Aadam peitti sen, mikä oli luonnollista ja Jumalan luomaa, valmiiksi tehtyä, mutta vasta lankeamisen jälkeen toimintakunnossa.

Johtava katolilainen teologi lainasi eräässä keskustelussa Johannes Paavali II:n kirjoitusta homoseksistä, jossa luonnollisesta tehtiin luonnonvastainen epäpuhtaan aadamilaisen ajattelun avulla. Teksti oli pöyristyttävän vulgaarista, mutta toisin kuin Aadam viikunanlehtineen, niin epäpuhtaus tuotiin peittelemattä julki kaikella uskonnollisella arvovallalla tarkoituksena häväistä homot ja asettaa heidät oikeauskoisten pilkan keskiöön.

Sama aadamilainen epäpuhtaus näkyy kirkollisessa avioliitto keskustelussa, jolloin ihmistä ei pystytä kohtaamaan tasa-arvoisesti Luojan luomana kokonaisuutena. Kun rakkauden käskyä ei rikota, niin ei voida rikkoa mitään lain kohtaa vastaan. Kaikki laki toteutuu rakkauden kaksoiskäskyssä. Toki kirkolla on omat norminsa ja käskynsä, mutta ne ovat ihmiskäskyjä, joissa toteutuu sama kuin juutalaisuudessa:

"Tämä kansa lähestyy minua suullaan ja kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana. Ja turhaan kunnioittavat minua, opettaen oppeja, ihmisten käskyjä."

Entä sitten käärme? Se koettaa kaikin tavoin pitää ihmiset epäpuhtaudessaan. Aina parempi, mitä hartaammin uskovaiset keskittyvät ala- kuin yläpäähän. Sen sijaan vapaa on vapaa homofobioista, kirkoista ja uskonnoista ja poliittisista ideolgioista, joten heidän kahlisemisekseen pitää pyrkiä vaikuttamaan yläpäähän. Tarvitaan jotain nerokkaampaa, kuten puhtaan ja vapaan Aadamin tapauksessa.

Entä mitä tekee puhdas, puhdistettu, tasa-arvoiseen avioliittoon haluava? Ei tarvitse enää lähteä ovet paukkuen siviilirekisteriin, vaan nyt voi mennä kirkossa naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Ainakin piispa Teemu Laajasalon johtamasa hiippakunnassa.

 

.

64 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Vielä kysyisin mitä tarkoittaa “Vapahtaja”, siis kun on kaikkien Vapahtaja niin paljastuuko kaikki, myös molemmin puolin avioliitto kysymyksessä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   En ymmärrä kysymystä. Viimeisellä tuomiolla kirjat avataan. Viimeinen tuomio on eri asia kuin Kristuksen tuomioistuin, jossa tuomitaan eläviä ihnisiä, kuten tapahtuu Suomessa oikeuslaitoksen toimesta. Eikä Suomessa ihmisten arkaluontoisia tietoja levitetä juoruttavaviksi. Jumala on oikeamielisempi kuin maan tuomarit.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juu tulikin mielenkiintoinen kirjoitusvirhe eli kirjoitin “paljastuuko” kun piti olla “pelastuuko”, selkeyttääkö kysymystä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Tapiolle selvennykseksi Kirkon teologiaa tempauksesta.

  http://www.luterilainen.net/ylostempaaminen/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Tasa-arvolaki lähtee siitä, että molempia sukupuolia on yhtä paljon. Kahden samaa sukupuolta olevan liitto on siis EPÄtasa-arvoinen avioliitto, ja heteroliitto on tasa-arvoinen.

  Ilmoita asiaton kommentti