Tasa

.

64 kommenttia

 • Joona Ojanen sanoo:

  >>Seksuaalisuus on tottahan toki luonnollista ihmisessä, mutta >>kuinka se pitäisi määritellä luonnolliseksi

  Luonnollista on se mikä luonnossa esiintyy. Ihmisen seksuaalisuus ja sen erilaiset piirteet ovat osa tätä.

  >>niin onko se synnynnäistä?

  Onko heteroseksuaalisuus synnynnäistä? Jos luit linkkaamani pätkän tekstiä niin siitä tieteen parissa on konsensus että seksuaalinen suuntautuminen on synnynnäistä siinämielessä että harva ihminen mahtaa sille mitään. Joku tykkää tytöistä, toinen pojista. Toinen tykkää nahkasaappaista sängyssä ja toinen ei voi sietää ajatusta suuseksistä oli sitten antavana tai ottava osapuolena.

  >> Näin ajatellen mikään seksuaalinen käytös ei ole väärin.

  Silloin raiskauskaan ei ole väärin sillä siinä on osapuolina mies ja nainen? Sellainen seksuaalinen käyttäytyminen jossa molemmat osapuolet eivät anna sille hyväksyntää ei ole oikein. Lapsi ei esimerkiksi ole kykeneväinen antamaan hyväksyntää tai eläin.

  >>Milloin ihminen havaitsee, että hän on kiinnostunut seksuaalisesti >>vain hyönteistä

  Entiedä mikä sinua noissa hyönteisissä kiinnostaa mutta seksuaalisuus ja sen halu herää ihmisen kehityksen aikana eri vaiheissa. Ja joissain ihmisissä (aseksuaalit) halut eivät ikinä syty. Milloin sinä huomasit tykkääväsi naisista? (jos niistä pidät) ja milloin huomasit erityisesti ihastuvasi tietynlaisiin naisiin?

  On omituista että osa kristityistä näkee jumalansa jonkinlaisena tirkistelijänä joka kiikaroi mitä sielllä makuuhuoneissa tehdään, kenen kanssa ja mitä eri kehonosia käyttäen ja jakelee siitä sitten rangaistuksia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Joona Ojanen onko siis mielestäsi kaikki luonnossa esintyvät seksuaaliset käytöstavat “luonnollisia” ihmiselle ja onko vielä hyväksyttäviä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joona Ojanen sanoo:

   >>onko siis mielestäsi kaikki luonnossa esintyvät seksuaaliset >>käytöstavat “luonnollisia” ihmiselle

   Kaikki mikä esiintyy luonnossa on luonnollista, ihan kirjaimellisesti. Osa ihmisistä on homoseksuaaleja ja tämä on täysin normaalia ja luonnolista. Tiede on tämän asian jo hyväksynyt aikoja sitten ja lähinnä eräiden uskontojen edustajat kipuilevat tämän asian kanssa (vaikka asia ei heitä koske).

   >>onko vielä hyväksyttäviä?

   Minun hyväksyntääni ei ainakaan tarvitse kenenkään pyytää. Minusta on ihan normaalia että ihmiset voivat harjoittaa seksiä keskenään kunhan se tapahtuu kaikkien osapuolien yhteisymmärryksessä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Joona Ojanen otat kapeasti tuon luonnossa esiintyvän “luonnollisen” seksuaalisen käyttäytymisen”, jätät huomioimatta seksuaalisuuden tai lisääntymisvietin voimakkaan vallan eläimissä, siis sen toteuttamiseen vaikka kovin väkivallan kautta, olisiko se “hyväksyttävää” jos ihmiset tai oikeastaan miehet tappelisivat kuka saa “astua” kaikki naiset, vahvin voittaisi ja saisi jatkaa sukuaan? Jos siis ajateltaisiin “eläimellisesti” ja kaikki “hyväksyisivät” sen “luonnollisuutena”?

   Siis asiallisesti ajateltuna luonto näyttää kuinka suuri vpoima seksuaalisuudella on siellä, himo ajaa äärimmäisiin tekoihin vain suvunjatkamisen takia, onko tässä edes pieni varoittava esimerkki “ajattelevalle ihmiselle”?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Ismo Malisen ja Ari Pasasen eläimelliset luonnollisuudet ovat sitä tasoa, että luonnollinen luontoni päätti ne poistaa. Mutta koska ne toisaalta kuvaavat osuvasti tietyn piirin ajattelua, niin jääkööt esimerkiksi. Jospa joku saa eläimelliset naurut “hyönteisten parittelun” todistelu ketjusta. Ainakin minulla oli hauskaa lukiessani, mutta se saattaa johtua eläimellisestä luonteestani.

   Ari Pasaselle esitin kysymyksen, joten jospa vastaamalla palattaisiin blogin aiheeseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Tapio Tuomaala ymmärrän “naurusi” aiheen, onhan sitä vaikea ymmärtää millainen voima seksuaalinen himo voi ola kun itse elää seksuaalisesti hyvää ja puhdasta elämää, siis kuten minäkin kuvittelin eläneeni liki 40 vuotiaaksi asti, vasta kun Jumala näytti kuinka himot olivat vieneet ja saaneet tekemään kaikenlaista jota olisin hävennyt jos ne olisi esille tulleet ja kuinka paljon olin loukannut läheisiäni omalla seksuaalisuuden täyttämiselläni, kaikki oli kyllä tapahtunut “molempien hyväksyessä”.

   Mikä muuten oli kysymys jonka olet esittänytminulle, en löydä näin äkkiseltään?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joona Ojanen sanoo:

   >> olisiko se “hyväksyttävää” jos ihmiset tai oikeastaan miehet >>tappelisivat kuka saa “astua” kaikki naiset

   Et tainnyt ymmärtää. Ihmisen seksuaalisuus on täysin luonnollinen asia ja viettinä varsin vahva. Siksi mustasukkaisuus voi ajaa kumppanin murhaan, siksi jätetytyksi tuleminen saattaa joidenkin kohdalla johtaa itsemurhaan jne.

   Minähän totesin että seksuaalinen kanssakäyminen, joka tapahtuu yhteisymmärryksessä on ok. Tämän takia esimerkiksi raiskaus tai lasten hyväksikäyttö ei ole moraalista.

   Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa harrastaako joku seksiä saman vai eri sukupuolta olevan ihmisen kanssa. Molemmat ovat luonnollisia seksuaalisuuden muotoja ihmiselle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Pasanen: “Mikä muuten oli kysymys jonka olet esittänytminulle, en löydä näin äkkiseltään?”

   Kysymys löytyy vastauksestani kommenttiisi, kirjoitukseni lopusta. Vastineeni alkaa sanoilla Kristuksen laki.

   Ei ole mielekästä ryhtyä vatvomaan jonkun seksuaalisuutta, mutta kun Pasanen sitä ketjusta ketjuun toistaa, miten “Jumala näytti kuinka himot olivat vieneet ja saaneet tekemään kaikenlaista”, niin kommentoin yleisesti. Myös Pasasen toistama “vaikea ymmärtää millainen voima seksuaalinen himo on” kuulostaa kovin naivilta todistelulta, ikään kuin sitä jonkun toisen miehen olisi vaikea ymmärtää. Jokainen seksuaalisesti suuntautunut mies ymmärtää saman asian kuin Pasanen ja ilman henkilökohtaista alleviivaamista.

   Koska jokaista kiusaa hänen oma himonsa, niin ihmisen on itse ratkaistava ongelmansa, niin uskovaisten kuin muidenkin. Kaikki ihmiset ovat himoineen ja haluineen samalla viivalla. Mutta toki on niin, että jos tulee uskoon, olkoot usko, mitä tahansa, niin tapahtuu mielenmuutos. Korkki menee kiinni ja joiltakin miehiltä sepalus, jopa lopullisesti. Turha asiaa on hengellistää, koska Raamattu ei miltään osin tue vapaiden suuntien pakotettuja eli ikään kuin ulkopäin tapahtuvia mielenmuutoksia.

   Vapaiden suuntien vetovoima perustuu amerikkalaiseen markkinointimalliin. Anna elämä Jeesukselle, niin hän täyttää vastapalvelukseksi toiveitasi, jotka liittyvät useasti alkoholiin, seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin tai jopa menestymiseen liike-elämässä. Kyse on bilateraalisesta kaupankäynnistä uskovan ja Jumalan välillä. Vaikka kaupankäynti kertoo perustavaa laatua olevasta asennevammasta, niin se aiheuttaa ongelmia, jotka eivät paranna ihmisen mahdollisuuksia toiveidensa suhteen, vaan pahentavat niitä, jopa itsetuhoisiksi.

   Yksi esimerkki tästä on Uskon sana -liikkeen Patrick Tiainen, josta kerrottiin vuonna 2015 seuraavaa.

   https://www.aamulehti.fi/a/200937216

   Sitten kulissit romahtivat, koska sitä ei voi selättää, mikä on ihmiselle annettu syntymässä, luonnostaan, luonnon toiminnan kautta. Sitä voi kutsua myös seuraukseksi Jumalan luomityöstä eikä vain seuraukseksi, vaan se on erottamaton osa Jumalan luomistyötä.

   https://www.aamulehti.fi/a/200937561

   “Romahdus päätti Patrick Tiaisen kaksoiselämän: hän oli homo, eikä siitä parannuta – “Minulle vakuutettiin, että olen Jumalan luoma mies, joka rakastaa naista””

   Artikkelit kannattaa ehdottomasti lukea ajatuksella läpi, jos haluaa päästä selvyyteen vapaiden suuntien luonnonvastaisista petoksista, joissa päädytään itsetuhoon, kun väkivalloin koetetaan muuttaa sellaista, jota Jumalan luomana ei ihminen pysty muuttamaan. Pystyy vain murtamaan ja tappamaan.

   Artikkelista: “Vihlmanin mukaan homoseksuaalisesta eheyttäminen uskonnollisista syistä on ihmiselle traumaattinen kokemus. Jo pelkästään se, että ihminen joutuu elämään kaksoiselämää, aiheuttaa fyysisen ja psyykkisen stressitilan, joka aiheuttaa monenlaisia oireita kuten ahdistusta, syyllisyyttä ja syvää häpeää.”

   Artikkelin väliotsikko “Vahva karismaattinen liike voi ajaa uskonnolliseen psykoosiin” on niin totta kuin mikään maailmassa on. Kotimaa24:ssä on blogisteja, jotka edustavat vahvaa karismaattista liikettä. Jotta syntyisi tasapainoa, olen täällä blogistina, entisenä helluntailaisena ja lähellä psykoosia käyneenä.

   Ari Pasaselle onnittelut, että on löytänyt hyvän elämän. Ongelmia syntyy siitä, että oman lääkkeen antaminen saattaa olla toiselle myrkkyä. Näin sekä farmakologisesti että sielullisesti.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Tapio Tuomaala. Lainaan David Wilkersonin kirjoittamasta kirjasta “NÄKY NYT” Ennustus tuomioista, jotka ovat alkaneet toteutua!

  “Sodoman synti on tulossa” “On olemassa kaksi voimaa, jotka estävät homoseksuaaleja antautumasta täydellisesti syntiinsä, yhteiskunta ei hyväksy heitä, ja kirkko vastustaa heitä opetuksillaan. Mutta nämä esteet häviävät, kun yhteiskunta ei enää vastusta heidän syntiään eikä pidä sitä epänormaalina, vaan rohkaisee hetä siinä, ja kun kirkko ei enää saarnaa heidän synnistään, vaan tukee heitä heidän sukupuolisissa toiminnoissaan. Tulvaportit ovat auki, ja homoseksuaaleja rohkaistaan jatkamaan synnissään. Näyssäni olen nähnyt, että nämä kaksi estettä pyyhitään pois tieltä, ja kun ne otetaan pois, seuraa kaaos. Usko minua: ei ole kovinkaan kaukana se aika, jolloin saat lehdistä lukea, miten villit homojoukot ovat hyökänneet viattomien lasten kimppuun puistoissa ja kaupungin kaduilla.

  Joikkoraiskaukset tulevat, aivan niin kuin niistä on ennustettu evankeliumeissa. Näen niiden tulevan meidän sukupolven aikana. Pieni homojengi murhasi kaksikymmentäseitsemän poikaa Teksasin Houstonissa. Tämä likainen uutis-selostus on alkua monien muiden samamankaltaisten traakisten tapahtumien puhkeamiselle. Voit odottaa useita homoseksuaaleja erttäin arvovaltaisissa paikoisssa. Homoseksuaalien yhteisöstä tulee niin sotaisa ja röyhkeä, että he hyvin pian pöyhkeilevät synnillään televisio- ohjelmissa.

  Näen hyvin selvästi joukkohomoseksualilismin leviävän ja poikkeavien seksuaalirikosten tulevan yhä tavallisemmiksi ja paheellisemmiksi”.

  Kirjan sanoma on peräisin huhtikuulta 1973. Monet kirjan ennustukset ovat jo täyttyneet, jotkin toteutuvat lähitulevaisuudesa ja jotkin tulevina vuosina. David Wilkersson.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Kun 70-luvulla luin Wilkersonin Näky-kirjan, niin kavahdin sen maailmankuvaa, sillä se oli sanomaltaan identtinen sen okkultistisen kirjallisuuden kanssa, jota olin lukenut melkoisen kirjapinon. Siitä ei voinut vetää kuin yhden johtopäätöksen profetioden lähteestä. Kun helluntailaisten Wilkerson uskovaisten kanssa olen monet kerrat keskustellut Näky-kirjasta, niin eivät ole pystyneet keksimään yhtään toteutunutta profetiaa, joka täyttää Vt:n kriteerit.

   Laitan esimerkin Wilkersonin profetiasta, josta yhdellä lukemalla pystyy päättelemään, ettei sen lähde ole Jumala. En sano tätä jälkiviisaana, vaan koska siltä istumalta lukiessani profetian kerroin helluntailaisille, että Wilkerson on väärä profeetta ja profetia on täyttä puppua. Kun tässä keskustellaan Mooseksen laista, niin muinaisina päivinä Wilkerson olisi lain mukaan pitänyt kivittää vääristä ja kansaa harhaan johtavista profetioista.

   Kiireellinen sanoma David Wilkersonilta seurakunnille 7.3.2009

   Koen voimakasta Pyhän Hengen kehotusta lähettää kiireellisen viestin postituslistallemme, sekä ystävillä ja seurakuntien johtajille, joita olemme tavanneet ympäri maailmaa.

   JÄRKYTTÄVÄ KATASTROFI ON TAPAHTUMAISILLAAN.

   SE TULEE OLEMAAN NIIN PELOTTAVA, ETTÄ SEN TÄHDEN KAIKKI, JOPA KAIKKEIN HURSKAIMMAT KESKUUDESSAMME, TULEVAT VAPISEMAAN.

   Kymmenen vuoden ajan olen varoittanut tuhannen tulipalon syttymisestä New Yorkin kaupungissa. Ne tulevat nielaisemaan suur-New Yorkin alueen, mukaan luettuna osia New Jerseystä ja Connecticutista. Suurimmat kaupungit kaikkialla Yhdysvalloissa saavat osakseen mellakointia ja roihuavia tulipaloja – sellaisia joita näimme Wattsissa, Los Angelesissa vuosia sitten.

   Mellakointia ja tulipaloja tulee olemaan kaupungeissa ympäri maailmaa. Tulemme näkemään ryöväämistä—mukaan lukien Times Squarella, New Yorkin kaupungissa. Se mitä koemme nyt, ei ole taantumaa, tai edes lamaa…

   Mitä vanhurskaiden tulee tehdä? Entä Herran kansan?

   Ensinnäkin, annan sinulle käytännöllisen sanoman, jonka sain henkilökohtaiseksi ohjeistuksekseni. Varastoi ruokaa, hygieniatuotteita ja muita perustarpeita 30 päivän ajalle. Suurissa kaupungeissa tavaratalot tyhjenevät tunnissa kun merkit uhkaavasta katastrofista tulevat tietoon.

   Sanon itselleni: ei ole tarpeen juosta tai piiloutua. Tämä on Herran vanhurskas teko. Katselen Herraamme hänen valtaistuimellaan hänen lempeän, rakastavan katseensa seuratessa jokaista askeltani—luottaen että hän pelastaa kansansa tulvien, tulipalojen, onnettomuuksien, kaikenlaisten koetuksien keskellä.

   Huom! En tiedä milloin nämä asiat tulevat tapahtumaan, mutta tiedän että se hetki ei ole kaukana. Olen vuodattanut sydämeni teille. Tehkää tälle sanomalle kuten parhaaksi näette.

   Herra siunatkoon ja varjelkoon teitä.

   Kristuksessa, 7.3.2009

   Herran henk.koht. neuvo varastoida kamaa 30 päivän ajalle ei voi tarkoittaa muuta kuin että kiireellinen sanoma toteutuu 30 päivän sisällä. Mitä tosta nyt on kulunyt? Yli kymmenen vuotta. Mahtavat olla varastot pilantuneet syömäkelvottomiksi. Wilkersonin herran olisi pitänyt kertoa, että pitää varastoida vähintään 12 vuotta kestäviä elintarvikkeita eikä kaupoissa tarvitse hyllyjä tyhjentää, kuten varmaan Wilkerson uskovaiset tekivät, myös Suomessa. Helluntailaisilla oli hirveä hössötys ja hätä ryysiä kaupoissa.

   Täysin mauton ja Jumalaa pilkkaava on Wilkersoni toteamus: “Katselen Herraamme hänen valtaistuimellaan hänen lempeän, rakastavan katseensa seuratessa jokaista askeltani”. Wilkersonin herra vain katselee lempeästi, kun kaupungit tuhoutuvat ja palavat. Sairasta. Toisaalta, kun jotkut uskovat Wilkersonin sanomiin, niin se todistaa, miten tehokkaasti helluntailaisuudessa vaikuttava henki pystyy puuduttamaan järjen äänen ja sokeuttamaan. Mutta liikkeessä kehotetaankin jättämään aivot narikkaan, jotta henki saa viedä. Ja totta vie henki vie!

   Osaako Erkko järvinen kertoa, miksi sanoma ei voi olla kaikkivaltiaalta ja -tietävältä Jumalalta? Syitä on toki monia, mutta edes yksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joona Ojanen sanoo:

   >>Kirjan sanoma on peräisin huhtikuulta 1973.

   Täytyi olla varsin sairas mieli että pystyi tuollaista vihaa ja katkeruutta suoltamaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Järvinen/Wilkerson: “Usko minua: ei ole kovinkaan kaukana se aika, jolloin saat lehdistä lukea, miten villit homojoukot ovat hyökänneet viattomien lasten kimppuun puistoissa ja kaupungin kaduilla.

   Joo, lehdistä saa lukea kaikenlaista. Kalat kävelee ja lehmät lentää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Erkko Järvinen

  Mainitsit siellä Sodoman.

  Eräs tukijaryhmä löydettyään oletetut Sodoman rauniot, oli tutkimuksissaan tullut siihen tukokseen , että sinne putosi meteoriitti, joka aiheutti valtaisan räjähdyksen, jolloin näytti, että tulta ja tulikiveä satoi taivaasta.

  Koko kaupunki katosi kuin tuhkana tuuleen. Tietysti sellainen luonnonkatastrofi synnyttää monenlaisia ihmetyksiä ja kysymyksiä, että Miksi näin? Ja koska kysymys ei ollut sotilaallisesta hävityksestä, eli ihmisen aiheuttamasta, vaan taivaalta tulevasta tulesta, se oli tietysti Jumala joka sen aiheutti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Hes.16:49 “Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut.”

   Se mitä Lootin talossa tapahtui, oli tyypillistä siihen aikaan, kuten nykyisinkin sotatantereilla ja amerikkalaisissa vankilaelokuvissa. Koska Loot oli muukalainen ja samalla vihollinen yltäkylläisille sodomalaisille, niin raiskaaminen oli paras tapa nöyryyttää Lootia. Ja vielä nöyryyttävämpää Lootille oli se, että vieraat hänen talossaan tahdottiin raiskata. Se oli lähes pahinta, mitä saattoi tehdä toiselle ihmiselle. Kyse ei siis ollut perverssien himojen täyttämisestä, vaikka sitäkin on varmasti ollut mukana, vaan Lootin nöyryyttämisestä ja perinpohjaisesta häpäisemisestä.

   .

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Sieltä on kuulemma löytynyt lähes 100 prosenttista rikkiä, ainoana paikkana maailmassa. Missä lämpötilassa sellainen syntyy? Ymmärtäväiset ottavat vaarin ja peilaavat sanan ilmoitukseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Tapio Tuomaala kiitos selkeästä vastauksesta ja “tyhjentävästä” selityksestäsi kuinka ajattelet/uskot.

  Toteat mm seuraavaa:

  “”Koska jokaista kiusaa hänen oma himonsa, niin ihmisen on itse ratkaistava ongelmansa, niin uskovaisten kuin muidenkin. Kaikki ihmiset ovat himoineen ja haluineen samalla viivalla. Mutta toki on niin, että jos tulee uskoon, olkoot usko, mitä tahansa, niin tapahtuu mielenmuutos. Korkki menee kiinni ja joiltakin miehiltä sepalus, jopa lopullisesti. Turha asiaa on hengellistää, koska Raamattu ei miltään osin tue vapaiden suuntien pakotettuja eli ikään kuin ulkopäin tapahtuvia mielenmuutoksia.””(Tapio Tuomaala)

  Ehkäpä tartun tuohon väitteeseesi ” Turha asiaa on hengellistää, koska Raamattu ei miltään osin tue vapaiden suuntien pakotettuja eli ikään kuin ulkopäin tapahtuvia mielenmuutoksia.”

  Jätetäänkö tuosta pois “vapaitten suuntien” ja “ikään kuin ulkoapäin” ja käsitellään tukeeko Raamattu mielenmuutosia.

  Onko ihmisessä rakkaus luonnostaan, Jeesus selkeästi sanoo ettei ole:

  Joh. 5:42 mutta minä tunnen teidät, ettei teillä ole Jumalan rakkautta itsessänne.

  entäpä mitä tapahtuu uudestisyntymässä kun ihminen saa Pyhän Hengen:

  Room. 5:5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

  Toisaalta voiko luonnollinen ihminen edes kuulla Jeesusta, mikä on hänen sydämensä tila?

  Matt. 11:25 Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: “Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.

  Matt. 13:15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.’

  Voinen tuoda tässä esille mitä minulle tarkoittaa Kristuksen lain mukainen seksuaalisuus ja sen toteuttaminen, ensinnäkin se tapahtuu miehen ja naisen välillä vain vasta avioliitossa ja pelkästään sen sisällä kunnes kuolema erottaa, eikö olekkin selkeää.

  Esitän nyt kysymyksen jos et yhdy tuohon minun ajatukseen, niin kuinka sovitat toisenlaiseen seksuaalisuuden toteuttamiseen lähimmäisen rakastamisen Jumalan tahdon mukaan eli rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Pasanen: “Onko ihmisessä rakkaus luonnostaan, Jeesus selkeästi sanoo ettei ole: Joh. 5:42 mutta minä tunnen teidät, ettei teillä ole Jumalan rakkautta itsessänne.”

   Miten erottaa Jumalan agape -rakkaus ihmisen rakkaudesta, kun ihminen Jumalan kuvaksi luotuna kantaa luonnostaan samaa tunnemaailmaa kuin Luojansa. Jos ei osaa vastata, niin kannattaisi olla puhumatta Jumalan rakkaudesta ainakin ensimmäisessä persoonamuodossa. Jeesus tiesi, mitä ihmisessä on, mutta me emme tiedä, joten jätetään Jumalan nähtäväksi se, missä on hänen sytyttämäänsä tulta ja missä ihmisten.

   Pasanen: “Toisaalta voiko luonnollinen ihminen edes kuulla Jeesusta, mikä on hänen sydämensä tila?”

   En ymmärrä tuollaista elitistä ajattelua, joka tosin liittyy tiettyihin Jeesuksen nimeä plagioiviin lahkoihin, ikään kuin heillä olisi jokin paavillinen yksinoikeus.

   Paavalin puheesta epäjumalien palvelijoille: “…hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: ‘Sillä me olemme myös hänen sukuansa.'”

   Paavali samalla vastaa elitistiseen käsitykseen rakkaudesta, sillä jos on sukua, omistaa samat geenit.

   Pasanen: “Matt. 11:25 Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: “Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.”

   Kun jatkuvasti lainaat samaa jaetta, niin olen ymmärtänyt, että sinulle on ilmoitettu se, mikä viisailta on salattu.

   Pasanen: “Matt. 13:15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.’”

   Voiko se koskea Pasasta?

   Pasanen: “Voinen tuoda tässä esille mitä minulle tarkoittaa Kristuksen lain mukainen seksuaalisuus ja sen toteuttaminen, ensinnäkin se tapahtuu miehen ja naisen välillä vain vasta avioliitossa ja pelkästään sen sisällä kunnes kuolema erottaa, eikö olekkin selkeää.”

   Kiva kuulla. Mutta entä Daavid, josta Herra todisti hänen mielensä mukaisena kuninkaana? Kuinka monta vaimoa ja sivuvaimoa hänellä oli?

   Vai yritätkö ostaa etuoikeuksia noudattamalla ihmisten oppeja, kuten älä maista, älä koske, älä juo, älä pese naisten ja miesten pyykkiä samassa pesukoneessa, jottet saastuisi…

   Pasanen: “Esitän nyt kysymyksen jos et yhdy tuohon minun ajatukseen, niin kuinka sovitat toisenlaiseen seksuaalisuuden toteuttamiseen lähimmäisen rakastamisen Jumalan tahdon mukaan eli rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa?”

   Esitän vastakysymyksen, mikä kuuluu juutalaisiin tapoihin: Kun toisenlaisessa seksuaalisessa suhteessa ei tee kumppanille mitään pahaa, vaan pelkkää hyvää ja antaa rakkautta ja siten uutta sisältöä toisen elämään, niin miten se eroaa Pasasen seksuaalisuudesta ja ennen kaikkea rakkaudesta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Tapio Tuomaala mielenkiintoista tekstiä suollat, mitäpä tuohon vastailisi, no kysympä siis että onko ihmisiä jotka eivät “kuule” Jeesuksen ääntä eli eivät ymmärrä kirjoitetusta tekstistä mitä Jeesus sanoo?

   Kysyt mitä eroa minun esille tuomalla miehen ja naisen välisellä avioliitolla on “toisenlaiseen” antamaasi, no minä otan Jumalan tahdon huomioon, ymmärrän mitä on haureus.

   Unohdat rakkauden kaksois käskystä sen ensimmäisen tärkeämmän, rakasta Jumalaa ylikaiken.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   “Unohdat rakkauden kaksois käskystä sen ensimmäisen tärkeämmän, rakasta Jumalaa ylikaiken.”

   En unohtanut. Jätin pois, koska sitä käskyä tuskin kukaan muu on täyttänyt ja tulee täyttämään kuin Jeesus Nasaretilainen. Pysyn mieluummin turvallisesti maan pinnalla kuin leijun pää pilvissä kuvitellen suuria itsestäni ja rakkaudestani, joka on kirpun kokoinen ja helposti hyppää ulos suustani teille tietymättömille. Joka päivä sitä saa etsiä. Tuskallista on elo pienen pään ja pienen sydämen sekä pienen mustan kirpun kanssa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Tuli mieleen sellainen pikku kysymys, että miten Jumalaa rakastetaan yli kaiken?

   Tapio jo tuossa sanoi, että eihän siihen kukaan meistä pysty, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa käytännössä?

   Onko se sitä, että mihinkään “maalliseen” ei pitäisi kiinnittyä ja keskittyä niin, että Jumala unohtuu?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   “Onko se sitä, että mihinkään ‘maalliseen’ ei pitäisi kiinnittyä ja keskittyä niin, että Jumala unohtuu?” Uskoakseni se on myös sitä, että ottaa ‘maalliset’ Jumalan lahjoina vastaan ja on niistä Hänelle kiitollinen. Lahjoista kiittäminen on rakkautta, niiden torjuminen ei ole.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa. Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan. ” Matt.5:17-20

  ”Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi. Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana-että voittaisin omakseni Kristuksen ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella; tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta, jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista” Fil.3:7-11

  Tuo Jeesuksen viesti on meille tämä: ”Jos teidän oikeudenmukaisuutenne ”ei ole muuta kuin” fariselaisten Ja kirjanoppineiden oikeudenmukaisuutta, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.” Tuo ”paljoa suurempi” on epäselvä käännös. Kyse ei ole samasta oikeudenmukaisuudesta, vaan kokonaan toisesta. Tuon voisi kääntää, myös ”Kokonaan muuta” Tai ”kaukana heidän” oikeudenmukaisuudesta.

  Kirjanoppineet noudattivat siis ihmisten ja ja Mooseksen lakia kyllä hyvin, mutta heidän sydämensä oli kaukana Jumalan tahdosta. He olivat näin ollen oikeudenmukaisia, mutta he eivät oikeudenmukaisia Jumalan mielenmukaan.

  Nämä kaksi tulee osata Raamatusta erottaa, kuten Paavali tekee, tuossa FIL.3:9, jossa erottaa oman oikeudenmukaisuuden, Jumalan oikeudenmukaisuudesta.

  Jos joku purkaa pienenkin käskyn, niin hän ei toimi Jumalan mielenmukaan, vaan omansa. Jumala haluaa että laki on pienintä piirtoa myöten ankara ja luja, ettei yksikään eksyisi kuvittelemaan, että hänen oma oikeudenmukaisuutensa olisi samaa kuin Jumalan, joka on Kristuksessa Armahtava jokaisen, joka Hänen puoleensa kääntyy.

  Laki on loppuun asti, mutta Myös Hänen Armonsa pysyy Iankaikkisesti niille, jotka pitävät Hänen liittonsa ja pitävät Hänen käskynsä. ”Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niinkuin hän on meille käskyn antanut.” 1.Joh.3:23

  ”Niinkuin isä armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä. Sillä hän tietää, minkäkaltaista tekoa me olemme: hän muistaa meidät tomuksi. Ihmisen elinpäivät ovat niinkuin ruoho, hän kukoistaa niinkuin kukkanen kedolla. Kun tuuli käy hänen ylitsensä, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä enää tunne. Mutta Herran armo pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen niille, jotka häntä pelkäävät, ja hänen vanhurskautensa lasten lapsille, niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja muistavat hänen käskynsä ja noudattavat niitä. Herra on pystyttänyt istuimensa taivaisiin, ja hänen kuninkuutensa hallitsee kaikkia. Kiittäkää Herraa, te hänen enkelinsä, te väkevät sankarit, jotka hänen käskynsä täytätte, kun kuulette hänen sanansa äänen. Kiittäkää Herraa, kaikki hänen sotaväkensä, te hänen palvelijansa, jotka hänen tahtonsa teette. Kiittäkää Herraa, kaikki hänen tekonsa, hänen valtakuntansa kaikissa paikoissa. Kiitä, minun sieluni, Herraa. Ps.103:13-22

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Malinen: ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.”

  Kun kukaan ei vastaa superhelppoon kysymykseen, mikä on Kristuksen laki, niin annetaan Jaakobin se kertoa:

  “Jos täytätte kuninkaallisen lain Raamatun mukaan: “Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi”, niin te hyvin teette.”

  Jeesus on kuningas ja hänen lakinsa on kuninkaallinen.

  Matteus: “Toinen, tämän vertainen, on: ‘Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.’Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat.””

  Kuten olen jankuttanut, niin ei tarvitse tuntea tai edes tietää Mooseksen laista tai profeetoista, koska rakkaus täyttää kaiken sen, mistä profeetat ja Mooses ja Raamattu kertoo. Yhtä hyödyttömiä Kristuksen tuomioistuimen edessä ovat isien perinnäissäännöt ja traditiot ja tunnustuskirjat ja katekismukset. Ei kysytä muuta kuin miten noudatit kuninkaan kuninkaallista lakia.

  ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.”

  Jeesus täytti kaiken rakastamalla, ristinpuun häpeän ja kärsimyksen helvetillisessä tulessakin. Ei ollut valtaa maassa sen enempää kuin taivaassa, joka olisi voinut kukistaa Jumalan rakkauden Kristuksessa Jeesuksessa, kaikkien ihmisten Vapahtajassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Juuri näin Tapio. Paavali kirjoittaa uskon laista, ja tarkoittaa juuri tuota samaa.

  Mitään mittaa ei ole enää täytettäväksi. Miksi näen siis vaivaa? En näe vaivaa, vaan rakastan vain. Se ei ole työtä vaan elämää Kristuksessa.

  ”Sitä varten minä vaivaa näenkin, taistellen hänen vaikutuksensa mukaan, joka minussa voimallisesti vaikuttaa.” Kirjoittaa Paavali (Kol.1:29)

  Eli sen voiman mukaan, minkä Kristus vaikuttaa, ei ole siis enää mitään ns. ”Omaa työtä” Kristus on lain loppu. Jäljelle jää vain armoa armon päälle, myös homoseksuaaleille.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Jotta päästäisiin eteenpäin, niin kirjoitin kommenttini loppuun “kaikkien ihmisten Vapahtajassa”.

   Se oli lainaus kirjeestä Timoteukselle: “olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja.”

   Oikea uskoiset ja -oppiset lukevat: “joka on meidän vapahtaja”.

   Paavali taas kirjoittaa täydessä uskon varmuudessa on. Sanassa on ei ole ehtoja, joita kristillisyys on sepittänyt.

   Ja jotta tästä päästäisiin eteenpäin, niin lainaan jakeesta kohtaa: “olemme panneet toivomme…”

   Miten jatkatte, jotta Jeesus on kaikkien ihmisten vapahtaja ilman ehtoja, niin kuin apostoli kertoo?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Takaisin Sodomaan ja Gomorraan

  Maailman tilanne on paha, ihmiset ovat “rakkaudettomia”. Vältellään synnin julistamista synniksi, koska ei synnistä puhuminen ole muotia. (Luuk.17:28-30) Käy samoin kuin kävi Lootin päivinä. Ihmiset söivät ja joivat,, ostivat ja myivät, istuttivat ja rakensivat. 29) “Mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, taivaasta satoi tulta ja tulikiveä, ja se tuhosi heidät kaikki. 30) Samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy.”

  “Jeesus ennusti myös erään toisen suuntauksen, joka jälleen alleviivaa sitä, kuinka tämän päivän ihmiset ovat “rakkaudettomia” Tämä suuntaus on laajalle levinnyt ja laajalti hyväksytty homoseksuaalisuus. ( Se tunnetaan myös nimellä sodomia, joka tulee muinaisen Sodoman kaupungin nimestä. Meille kerrotaan, että “kaupungin miehet, sodomialaiset, sekä nuoret että vanhat”, yrittävät päästä sukupuoliyhteyteen niiden miespuolisten enkelien kanssa, jotka olivat tulleet patriarkka Aabrahamin veljenpojan Lootin luo. Tämä tapahtui juuri ennen kaupungin tuhoa (1.Moos 19: 4-5). Yhteiskunnan suhtautuminen sodomiaa kohtaan alkaa muistuttaa kasvavassa määrin sitä tilannetta, joka oli vallalla Sodomassa “Lootin päivinä”.

  Näin yhtenä ajanmerkkinä voidaan pitää sitä, että homoseksuaalisuus leviää ympäri maailmaa. Useimmissa maissa sitä ei pelkästään hyväksytä, vaan siihen myös aktiivisesti rohkaistaan, samalla kun lukuisat elokuvat, äänitteet ja taiteilijat toimivat sen puolestapuhujina.

  “Seuraavilla lyhyillä katkelmilla haluan osoittaa, että omalle ajallemme on käynyt “samoin kuin kävi Lootin päivinä”.

  “BBC:n tiedottaja kertoi, että BBC antaa niille homoseksuaalisille työntekijöilleen, jotka ottavat osaa muodolliseen vihkimisseremoniaan”, viikon alkallisen loman häämatkaa varten. He antavat myös parille 75 punnan (110 euroa) lahjakortit homoseksuaaleille ostettavia häälahjoja varten”.

  “Kolmesataa vanhempaa anglikaania ympäri maailmaa on tukenut kampanjaa, joka ajaa aktiivien homoseksuaalien vihkimistä papeiksi. Papit allekirjoittivat mainoksen, jossa kehutaan kristityn lesbo ja homoliikken toimintaa. Tämä mainos julkaistaan uskonnollisissa lehdissä.”

  Lainattu Hal Lindsey kirjasta “Vuosi, jolloin loppu alkoi”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Järvinen: “Jeesus ennusti myös erään toisen suuntauksen, joka jälleen alleviivaa sitä, kuinka tämän päivän ihmiset ovat “rakkaudettomia” Tämä suuntaus on laajalle levinnyt ja laajalti hyväksytty homoseksuaalisuus. ”

   Rakkaudettomia ovat ne ihmiset, joita Järvinen lainaa. Hedelmästä sen näkee. Kylvävät vihaa ja tarttuttavat fobioitaan, jotta syntyisi juuri sitä sekasortoa, jota maalaavat.

   Poistan tästä lähtien Erkko Järvisen kommentit vihaa ja väkivaltaa lietsovina. Tähän asti saavat olla, niin ei jää epäselväksi, mistä tuuli puhaltaa helluntailaisuudessa, joka on kopio amerikkalaisesta äärioikeistolaisesta helluntailaisuudesta. Niistä voimista, jotka nostivat Trumpin valtaan ja jota palvovat messiaana. Järvinen nostaa tämän yhteyden ansiokkaasti esiin.

   Hal Lindseyn kirjoja luin samaan aikaan kuin huuhaa profeetta David Wilkersonia. Kaikki ne heitin energiajätteeksi ja poltettavaksi, etteivät vain mene kiertoon.

   Järvinen: “Näin yhtenä ajanmerkkinä voidaan pitää sitä, että homoseksuaalisuus leviää ympäri maailmaa. Useimmissa maissa sitä ei pelkästään hyväksytä, vaan siihen myös aktiivisesti rohkaistaan,”

   Muslimimaissa ja Venäjällä vainotaan homoja. Monessa Afrikan maassa saa homoja hakata ja tappaa ilman, että virkavalta puuttuu asiaan. Järvisen ja Wilkersonin ja Lindseyn kaltaisten ajatusmaailman omistavat lähetyssaarnaajat istuttivat Afrikassa homofobiansa neitseelliseen maaperään tuhoisin seurauksin.

   Samoissa keskitysleireissä Hitler tapatti niin juutalaisia kuin homoja epäpuhtaina ihmisinä. Samaa ideologiaa ja henkeä edustavat Järvisen ihannoimat wilkersonit ja lindseyt. Näiden ihmisten rakkaudettomuus on niin kylmää, että helvettikin jäätyy.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Hal Lindsey: “Ylöstempauksen hän ennusti tapahtuvan vuonna 1981. Lindsayn ennustuksiin ovat lukeutuneet Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain välinen sota, Neuvostoliiton/Venäjän, Afrikan ja arabimaiden välinen liittouma ja 200 miljoonan miehen vahvuinen Kiinan kansantasavallan armeija vyörymässä länteen. Lindseyn kirjoja kustansi Suomessa aluksi helluntaiherätyksen kustannusliike Ristin Voitto ja myöhemmin Kuva ja Sana.”

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Hal_Lindse

   Ahaa, helluntailaisuus on sanoutunut jossain määrin irti Lindsayn jutuista. Lindsayn syliinsä ottanut Kuva ja Sana on Patmos-liikkeeseen eli Leo Melleriin sidoksissa oleva kustantamo. Meller on saanut Valloissa markkinointikoulutuksen, miten uskovilta otetaan rahat pois okkultistisen huuhaan avulla. Meller tunsi David Wilkersonin eli tässä toimii sama sisäpiiriklikki, johon liittyy myös uudestisyntynyt G. W. Bush, jonka päässä puhui sama Jeesukseksi itseään kutsuva “mikä lie sitten onkaan olllut” kuin Wilkersonilla. . “Vuonna 1961 Meller kirjoitti laajan artikkelin Kipinään otsikolla ”Lentävät lautaset ovat sittenkin todellisuutta!” Vuonna 1962 Meller kirjoitti ensimmäisen profeetallisen kirjansa Avattu tulevaisuus. Meller pyysi juuri perustetun kustannusosakeyhtiö Vimanan toimitusjohtaja Rehnströmiltä apua tutustuakseen ulkomaiseen alan kirjallisuuteen. Vuonna 1964 Meller jätti niin Kipinän kuin Lasten Kuvalehdenkin joksikin aikaa. Opiskeltuaan Yhdysvalloissa ja palattuaan Suomeen hän käytti nimimerkkiä ”Spectator”. Palattuaan Suomeen Yhdysvalloista Meller ennusti lisääntyvää ufoaktiivisuutta ja kirjassaan Ufot ja maailmanloppu (1973) Meller kertoi ufojen takana olevan ystävällisten humanoidien sijaan demoniset henkiolennot. Hänen mukaansa henkiolennoilla oli saatanallinen maan valloitussuunnitelma. Leo Meller oli mukana rovasti Arvi Merikallion perustaman ”kristillissiveellisen” Suomen Planetistien Seura ry:n toiminnassa ja muun muassa tulkkina ufotutkija Frank Strangesin Suomen-vierailulla vuonna 1967. Vuonna 1973 ilmestyi Mellerin Ufot ja maailmanloppu, joka käsitteli ja tuomitsi ufologian yleisemmin. Vuonna 1983 Meller kertoi opetuskaseteillaan ja Kipinä-lehdessä E.T. – The Extra Terrestrial -elokuvan olevan paholaisen väline.”

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Leo_Meller

   Muistan hyvin Mellerin ufo uskovaisuus kirjat. En niitä tosin lukenut, kun olin saanut tarpeekseseni Wilkersonin myrkkykeitosta.

   Nykyisinkin helluntailaisuudessa on ihmisiä, jotka ovat ufouskovaisia Mellerin ja muiden amerikkalaisten saarnaajien työn tuloksena, kuten löytyy fanittajia Hal Lindseylle, joka väitti ylöstempauksen tapahtuvan vuonna 1981. Aihetoditeiden perusteella näissä ihmisissä on vaikuttanut sama henki kuin adventismissa ja Ellen G. Whitessä sekä Jehovan todistajissa ja mormonismissa.

   Kuten Wilkerson, niin myös Hal Lindsey olisi Vt:n aikana pitänyt kivittää vääränä profeettana, kun puhuu Herran nimissä sellaista, jota Herra ei ole voinut puhua, kun profetia ei ole toteutunut. Väärien profeettojen tieltä harvoin kukaan palaa tervejärkisten maailmaan. Vaikka pääsee irti, niin traumat jäävät. Mutta niiden kanssa oppii elämään. Erkko Järviselle on parempi, että pysyy idoleissaan, mutta hän saa tästä lähtien siteerata niitä muualla kuin blokeissani.

   Kun blogin otsikkoon kuuluu epäpuhdas mieli, niin aihetta ei ollut syytä kokonaan ohittaa. Tarjoutui tilaisuus teeman syventämiseen eli miksi homoja vainotaan ja polttomerkitään kristityn nimeä kantavien toimesta. Poltinraudoilla sohivat myös jotkin kansanedustajat, kuten kristillisdemokraattien Päivi Räsänen, jonka lääkäri etiikan talloo jalkoihinsa epäpuhdas henki. Ja Räsänen pystyy olemaan ylpeä siitä, mitä on homoista kirjoittanut ja sanonut. Kuten Wilkerson ja Lindsey.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Luin vuonna 1981 L. Mellerin kirjan “öljykriisi lopun ajan merkkinä” Kirjan ydin perustuu Matt. 24 Kristuksen sanoihin: “Missä raato on, siellä kotkat kokoontuvat”: Helluntailainen (onko helluntailainen) edesmennyt Kaarlo Syväntö, joka sotien jälkeen muutti Israeliin, kertoo lainauksen tarkoittavan juutalaista sananlaskua, joka voisi suomalaisittain olla: “on tosi niinkuin on vesi”. Toisin sanoen Kristuksen Matt. 24 profetian sanat toteutuvat varmasti.

   Mellerin kirjan koko sanoma oli ja on mielikuvia, eivät totta. Vasta kääntyneelle Paukkuselle kirja todisti Kristuksen pikaisesta tulemisesta. Meller ampui harhaan vertauksen suhteen tarkoittaessaan öljyä, mutta Kristuksen tulemus on tänään lähempänä kuin silloin kun uskoon tulimme.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Helsingin Sanomat opettaa piispoille kristinopin alkeita:

  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006597692.html

  “Arkkipiispa näyttäisi suhtautuvan piispojen sielulliseen painiin ymmärtäväisemmin ja hienotunteisemmin kuin niihin ihmisiin, joiden tunteita ja ihmis­arvoa kirkon näkemys loukkaa.”

  Piispojen suhtautuminen homoihin on yhtä paljastavaa kuin David Wilkersonilla ja Hal Lindseyllä. Homot ja köyhät ja juutalaiset ovat aina keskellämme tuoden julki sydämen arvomaailman.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Tapio Tuomaala toteat:””Miten jatkatte, jotta Jeesus on kaikkien ihmisten vapahtaja ilman ehtoja, niin kuin apostoli kertoo?””

  Kovin pienellä todistelet asiaasi, siis kuinka sovitat Jeesuksen käskyn julistaa parannusta ja syntien anteeksi saamista Hänen nimessään?

  Tai Pietarin sanoman:

  38 Niin Pietari sanoi heille: “Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.” 40 Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: “Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta”.(Ap.t.2)

  Siis mikä on lupaus, kun tekee parannuksen jaottaa kasteen niin saa…..

  En ymmärrä kuinka noista voisi saada “ehdottoman” eli joku voisi pelastua ilman mitään ehtoa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   “joku voisi pelastua ilman mitään ehtoa?”

   Ei kait mitään ehtoja voi olla, jos kerran kaikki on armosta? Jos jokin asia on teoista, kuten uskon ratkaisusta tai vesikasteista, niin mihin tarvitaan armoa? Pelastus on silloin teoista eikä armosta.

   Pasanen: “Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta”.(Ap.t.2)

   Auttaako, jos lainaan samaa ajatusta Paavalilta:

   Gal.1:4 “joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!”

   Jakeessa sana “pelastaaksensa” on futuuri, asia, joka ei ole tapahtunut, mutta jonka odottaa tapahtuvan. Mitä apostolit odottivat? Herran paluuta, pelastuksen päivää. Kävi niin, että koska Jeesus ei palannut takaisin, niin apostolit eivät pelastuneet eikä kukaan seurakuntalainen. Vasta sitten pelastutaan, kun Jeesus tulee takaisin, mutta ennen kuin hän tulee takaisin näkyvänä maailmalle, hän tempaa omansa pilviin. Tästä kertoo kansojen tuomio, tai siis tarkalleen ottaen siitä, kun Jeesus on tullut näkyväksi maailmassa.

   Koska lampaat, oikeamieliset, ovat maassa, niin heitä ei ole temmattu pilviin. Ne, jotka on temmattu, pelastettu, seisovat Jeesuksen vierellä ja hän sanoo heitä osoittaen: “Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.”

   Entä lampaat? He toki myös pelastuvat, jos voidaan tässä yhteydessä käyttää kirkollista pelastusoppia kuvaamaan tilannetta. Jeesus sanoo lampaille: “menevät oikeamieliset iankaikkiseen elämään”.

   Hen.koht. olen sitä mieltä, että lampaiden osa on paras mahdollinen kokonaisuuden kannalta. Sen sijaan ne, jotka on temmattu pilviin, ovat olleet tässä maailmassa outoja, muukalaisia, vierasuskoisia vihollisia, jolloin oikeauskoiset pitävät heitä vihollisinaan ja kohtelvat heitä rakkauden kuninkaallisen käskyn vastaisesti. Jeesus koki samaa juutalaisten taholta ja hänen veljensä ja siskonsa ja äitinsä kohtaavat saman vihamielisyyden, kuten Jeesus on edeltä kertonut pyhissä kirjoituksissa tapahtuvaksi.

   Voivatko temmattavat olla jokin tiukka ryhmä, kuten lestadiolaiset. Aika mahdoton ajatus. Tiukka ryhmä sopii ainoastaan vuohiin, jotka viihtyvät reviiriuskollisina keskenään ja puskevat ulos aitauksestaan lampaita, oikeamielisiä.

   Entä turvaan vihasta temmattavat? Voisi olettaa, että heitä on siroteltu suolaksi kaikkiin kansoihin ja kieliin ja heimoihin, oudoiksi ja vihollisiksi, kuten Jeesus ja apostolit olivat kansansa keskuudessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  • On
  • Ti
  • P
  • Ki
  • O
  • H
  • P

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  • L
  • S
  • P
  • Ki
  • G
  • Roomalaiskirje
  • U

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit

  • P
  • Ki
  • S
  • L
  • Ki
  • H
  • Van