Työaika papistolle?!

En ole millään ymmärtänyt tätä vouhkaamista työajasta. Joo vähemmällähän sitä pääsee jos on virka-aika. Joo kiva jos sais pyhälisät. MUTTA

Kyllä minä niin mieleni pahotin. Se on nimittäin ainakin maalaispapin osalta niin, että työn ja yön suola on minusta siinä ajattomuuvesa. Hyväsä ja pahasa. Että ihimiset uskaltaa ja pystyy tulleen millon vain asioimaan ja hakemaan lohtua taikka muuta tarpeellista.

Sitte jos on virka-aika voi jättää vastaamatta teinien viesteihin iltayön tunteina. Voi sanua surevalle leskelle, että tuleppa sitte ens viikon keskiviikkona klo 13.20 kun kahavitauko on päättynynnä. Että siinon mulla aikaikkuna semmosen kymmenen ja puoli minnuutia.

Ja sitte ne modduulit. Joo selevähän se on, että ihanasti siinä voi käyttää työaikansa siihen että täyttelee niitä ja keksii mitä mihinki kohtaan tullee.

Minusta täsä on selevästi niin, että uuvistusta aijjaa ne, jokka ei oo koskaan kirkon oikeita töitä teheneet.

Toisaalta on tietysti niin, että tämä laitos on muutenki jo ajanu ihtensä kuoleman rajalle, että olokoon tuo sitte se viiminen luoti tahi eutanaasia.

6 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Voitha sie jatkaa ihan samaan malliin, ku enenenii. Täyttelet vua kuavakkeilta sillee ku parhaaks näät. Eihä kukkaa sitä pysty valvomaa, et mittee oikeesti oot tehny.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Sillenhän siun on muutenkin pakko tehä. Ku lomakkeissa ei oo semmosta kohta: ku: “en tenhny mittää.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Työaika ja vapaa-aika pitää olla meillä jokaisella oikeassa suhteessa. Toki pastori kun kohtaa seurakuntalaisen vaikka maitokaupassa pitää löytää oikeat sanat, vaikka on vapaa-ajalla. Pastorin on hyvä tietää jokaisen seurakuntalaisen niin ilot kuin surutkin. Varsinainen työaika harvemmalla on yli 40 tuntia, vaikka sitä ei olisi määritelty.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jouni Parviainen sanoo:

  Ei työajan suunnittelu ole toivoton tehtävä edes hengellisessä työssä. Järkeviksi suunniteltuja mutta pirstaleina toteutuvia jaksoja on paljon vähemmän kuin mihin mielikuvitus yltää.

  Homma toimii, jos suhteet ajankäyttösuunnitelman ja -toteuman hyväksyvään esimieheen ovat edes miinusmerkkisesti asialliset. Toimintakulttuurin rakentuminen kestää toki aikansa.

  Toivottavasti käytettävä sovellus on yhteinen koko kirkolle, jotta kilauttaminen kaverille tuo avun harvinaisemmissa tilanteissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Hengellisessä työssä surin eniten hukattua aikaa koneen ääressä. Nyt sitä hukattaisiin vielä enemmän.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sami Paajanen sanoo:

  Työaika papistolle ja muulle hengellisen työntekijälle. Asia on varmasti monimutkainen ja tätä joudutaan harjoittelemaan monella tavalla. Lisäksi työnantajan palkkakulut tulevat nousemaan ja vastaavasti työntekijä saa enemmän palkkaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit