Uudistuneet kesäseurat

Tunnetusta Korona-viruksesta aiheutunut tilanne on tuonut mukanaan myös suurten kirkollisten kesäjuhlien peruuntumisia. Kaipasin alkukesästä vielä perintisiä kesän kohokohtia, mutta nyt huomaan kaikkien kirkollisten kesäjuhlien uudistuneen ja median käyttö on ihan hienosti oivallettu juhlien järjestäjien piireissä.
Suviseurat, Herättäjäjuhlat, Evankelisten kesäseurata, Lyrsin Suvijyhlat, Kansanlähetyspäivät, Lähetysjuhlat, Kirkastusjuhlat jne.ovat radiossa, interntissä aidosi esillä omalla sanomallaan. Erityisen iloinen ole ollut tänäkin vuonna vanhoillislestadiolaisten kesäseura-radiosta.

Jos kesäjuhlien tarkoistus on julistaa evankeliumia mahdollisimman suurelle yleisölle, median tällainen käyttö on suorastaan paras vaihtoehto siihen. Myös järjestön oma väkikin pystyy paremmin keskittymään radion tms. ääreessä nimenomaan saarnojen sisältöön ja nauhoitettu väkevä veisuu hivelee kuulujoita. Isolla helteisellä seurakentällä väkijoukon hälinässä on vaikeampi syventyä saanomaan. Kotioloissa tai ystäväperheen kanssa yhdessä vietetyt seurahetket radion ääressä avaavat tänä kesänä aivan uuden väylän isojen kesjuhlien toteuttamiseen.

Vaatiiko kristittyjen yhteys sittenkään suurten joukkojen kokoontumista? Sukulaisten ja ystävien tapaaminen kesäseuroissa radion ääressä antaa samaa iloa myös suviseuroissa kotipihoilla. Todella hyvä idea on suviseurojen järjestäjien taholta nämä pihaseurat.

Kesäjuhlien perinteinen järjestäminen on monintavoin raskas prosessi. Erityisesti olen jo vuosien ajan ihmetellyt sitä, että kaikkien juhlien järjestäjät vievät juhlansa ympäri Suomea aina eri paikkoihin. Liekkö kukaan ajatellut tällaisen toiminna järkevyttä tai taloudellisuutta? Tämän kesän nettiseurat osoittavat meille kokonaan uutta mahdollisuutta massivisten juhkien järjestämiseksi. Tauti ja sen vaatima kokoontumisrajoitus ei sittenkän tuhonnut kesäseuroja, vaan se uudisti kokonaan juhlien vieton.

1 kommentti

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Juurikin näin kuten blogisti kirjoittaa.

  Asia on ystävyyssuhteitten jääminen heikommalle mutta kesän aikana on varmasti mahdollisuutta katsoa tätäkin asiaa.

  Yhteisen Ehtoollisen asia koskettaa monia. Uskoisin tähänkin asiaan löytyvän hyvää tahtoa maamme eri osissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.