Virsi ruokkii uskonelämäämme

Olen nauttinut täysillä Kesäseuraradiosta. Koko ajan hyvää musiikkia, virsiä, Sanaa, etc. Tällaista ei ole edes radio Deissä.

Radio-ohjelma voi olla täyttä ruisleipää ilman nykyajan kotkotuksia. Kukapa enää jaksaa kuunnella mitään radiokanava ilman metelimusiikkia?  MUTTA mikä on se radiokanava, joka soittaa aina kunnon hengellistä musiikkia ja virsiä? Meitä on paljon sellaisia, joiden sielu kaipaa juuri virsiä! Kiitos SRK:n toimijoille siunaavasta radiokanavasta. Sen toiminta saisi jatkua läpi vuoden.

Virrenveisuu on harvinaista herkkua myös Ylen kanavilla. Yleinen olettamus taitaa olla Ylessäkin, että kuulijat kaikkoavat virrenveisuulla? Todellisuudessa se saattaakin tuoda takaisin entisiä kuulijoita ja uusia virrenystäväviä.

2 kommenttia

 • Antti Hämäläinen sanoo:

  Muistan lapsuudesata ja nuoruudesta virren “Maa on niin kaunis” ..kirkas Luojan taivas…, maaiman kautta, kuljemme laulain, taivasta kohti matka vie, ….ihana on sielujen toiviotie…jne”.

  Näissä vanhoissa virsissä useimmitennon hieno jaa syvällinen sanoma. Vasta uskovana tosin olen ymmärtänyt tätäkin virttä paremmin. Kuitenkin voin kokemuksesta ajatella, että virsillä on uskomattomaan evankelioiva vaikutus.

  Onhan kuitenkin lopulta suuri ero kun tietää olevansa taivastiellä verrattuna siihen, että laulelee näitä virsiä jonkunaisessa kaipuun sekaisessa tunnetilassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.