Kotimaa Oy

Kotimaa Oy perustettiin vuonna 1905 tarkoituksenaan kustantaa Kotimaa-lehteä. Silloinen yhtiö oli nimeltään Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaa. Se aloitti 1940-luvulla myös kirjojen kustantamisen Kirjapaja-nimellä.

Nykyinen Kotimaa Oy on käynyt läpi monta organisatorista ja tuotannollista muutosta. Se kustantaa viikoittain ilmestyvää Kotimaata, jonka yhteyteen kuuluu uutisiin ja keskusteluun painottunut Kotimaa24-verkkolehti sekä seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja aktiiveille suunnattu Kotimaa Pro -sivusto. Kotimaa-lehdellä on nykyisin noin 23 000 tilaajaa ja 64 000 viikkolukijaa. (KMT 2016). Kotimaa24:ssä on kuukausittain noin 50 000 eri kävijää. Myös henkilökohtaisiin ja hengellisiin asioihin keskittynyt Askel-lehti on Kotimaa Oy:n kustantama. Askel-lehdellä on noin 14 000 tilaajaa. Yhtiö tekee myös asiakaslehtiä ja tarjoaa lähinnä seurakuntalehdille mediapalveluja.

Kotimaa Oy omistaa kokonaan urkuja valmistavan ja huoltavan Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy:n sekä asiakkuus- ja jäsentietojen segmentointipalveluja (tuotenimellä Ihminen360) tarjoavan Insight360 Oy:n. Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy:stä Kotimaa Oy omistaa 45 prosenttia. Sacrum tarjoaa kirkollisia tarvikkeita ja kirjoja paitsi verkossa myös myymälässään. Se myös valmistaa ja tuo maahaan seurakuntien tarvitsemia tarvikkeita ja virka-asuja. Sacrum on Kotimaa Oy:n osa.
Tutustu Kotimaa Oy:n tuotteisiin ja palveluihin!